avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retinerea pentru consum de droguri.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retinerea pentru consum de droguri.

Buna ziua, am o intrebare legata de o problema si anume:
In dimineata de marti spre miercuri la ora 02:00 am fost retinuti pentru posesie si consum de droguri anume 2 pliculete cu produse etnobotanice si un pliculet cu un praf alb. La sectie am fost trimisi pt recoltarea probei de sange si urina la un spital din apropiere. La sectie pliculetele cu produse etnobotanice au fost trecute ca proprietatea conducatorului auto in masina caruia au fost gasite iar praful a fost trecut ca proprietatea unuia dintre retinuti. Intrebarea mea pt dumneavoastra este desi eu si inca un prieten nu aveam nimic asupra noastra si in declaratii au recunoscut celelante persoane ca erau ale lor drogurile dar in analizele de sange am iesit "murdari" noi ce putem sa patim pentru consum? ;)

Later edit: Cei doi care nu aveau nimic asupra lor nu au antecedente.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
bennn1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters171795 , utilizator 18:12, 12 Octombrie 2010
la stabilirea amenzii presupun ca se ia in calcul daca nu am nici un venit right?
Ati vrea dvs ... ;))
Se stabileste in baza art 91 CP .
Prin aplicarea amenzii administrative se acopera si cheltuielile judiciare .
Cheltuielile judiciare avansate catre stat raman in sarcina inculpatului/invinuitului.
Ok :) va multumesc frumos pentru raspunsuri am aflat tot ce ma interesa, m-am consultat si cu un avocat si voi rezolva problema pana la urma. Inca o data va multumesc pentru raspunsuri =D>
Stoica Ioana a scris:

Cooperand cu procurorii DIICOT, in vederea tragerii la raspundere penala a altor autori ai infractiunilor legate de droguri, pedeapsa e injumatatita.
Totodata, relevanta sunt orice inscrisuri care tin de persoana dumneavoastra, atenuand sanctiunea aplicata.

De regula , persoanele care recurg la consumul de substante psihotrope sunt unele cu suferinte.



nu exista niciun studiu sociologic sau medical care sa va ateste premzumptia "pertinenta" si deloc subtila, as vrea sa ne limitam la cadrul legal in astfel de discutii nu la psihologie de tigara.

zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea mea.multumesc. ContSters270600 ContSters270600 Cum sa incep.Am 24 ani timp de cateva luni m-am distrat si eu cu asa zisele etnobotanice asta intamplandu-se din toamna 2011 pana la inceputul verii 2012 cand ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de etnobotanice. ce se poate întâmpla în continuare? ContSters496500 ContSters496500 Buna dimineata, acum cateva zile un prieten a fost gasit in masina personala pe scaunul soferului intro stare de lesin. Baiatul consumase etnobotanice si ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice? caddylac caddylac Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus ... (vezi toată discuția)