Buna seara!
Daca imi permiteti, vreau sa stiu daca se poate incheia un contract de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera, fara a contine clauza de intretinere. Instrainarea imobilului se va face intre parinti si copil, copilul major continuand sa locuiasca in apartament, urmand sa se casatoreasca.
Formalitatile s-au inceput, actele sunt la biroul notarial unde se va tehnoredacta contractul, urmand a-l semna saptamana viitoare.
Am intrebat la biroul notarial daca se poate renunta la clauza de intretinere, parintii avand pensii, intretinandu-se singuri, ba chiar la momentul actual avand in intretinere si copilul major, aflat in perioada studentiei. Ni s-a spus ca e o clauza obligatorie la ora actuala, singurul lucru pe care il pot face fiind sa ingradeasca aceasta clauza formuland ceva de genul: intretinere doar in caz de nevoie.
Mentionez ca parintii au fost trimisi cu o nota la Autoritatea Tutelara, au intocmit un dosar acolo si au delegat o persoana pentru a fi prezenta la semnarea contractului. Pe hartia respectiva, delegatia de la A.T. s-a precizat: ingrijire, intretinere si habitatie viagera a parintilor. Copilul neputand asigura toate acestea, parintii avand pensii din care se intretin si au in intretinere si copilul major, de ce e neaparat nevoie sa apara respectiva clauza in contract? De ce a fost nevoie de respectivul dosar de la Autoritatea Tutelara si delegarea unei persoane pentru a participa la semnarea actului?
In alta ordine de idei, se poate trece intr-un astfel de contract o clauza de impartire a cheltuililor de intretinere a imobilului,dat fiind faptul ca ambele parti vor continua sa locuiasca in cadrul acestuia?
Teoretic, indiferent de formulare nu ar trebui sa fie probleme intre parti, insa in eventualitatea decesului unuia din parinti celalalt ar ramane vulnerabil, putand fi cu usurinta influentat de terte persoane din anturaj. De aceea, in gandire pun raul inainte. Va multumesc anticipat in eventualitatea primirii unui raspuns pertinent.
Numai bine!
Cel mai recent răspuns:
dynsky , utilizator
20:26, 3 Septembrie 2010