Buna ziua,
Am o intrebare mai lunga.. sper sa reusesc sa explic cat mai concis problema..
In urma cu 4 ani, am avut un accident de masina pe A2... Eram in masina cu prietena si varul meu (ea conducea) eu ma aflam in dreapta. Mentionez ca avea probleme cu directia la masina (tragea dreapta)... La un moment dat, ea a adormit, si a pierdut controlul, moment in care, masina a luat-o spre dreapta, iesind de pe autostrada, pe banda de urgenta... Eu am vazut asta, am strigat la ea, si ea atunci cred ca s-a speriat, s-a trezit brusc, si a tras de volan brusc... Si.. nu stiu ce si cum s-a intamplat, cert e ca, probabil din cauza vitezei si a bruscarii volanului, masina s-a rasturnat pe partea dreapta.
Singura victima am fost eu... Am fost spitalizata.... am suferit 2 operatii atunci, iar de atunci si pana acum, am mai avut inca 3 operatii estetice, si mai urmeaza sa mai am inca 2 in decursul anului viitor...
A doua zi dupa accident, tatal prietenei mele a vandut masina la fiare vechi (cine i-a dat voie sa faca asta?) Intru cat masina era implicata in accident soldat cu victima... nu cred ca avea voie sa faca asta, nu? Prin urmare, nu am mai putut cere expertiza... Sincer, eu fiind foarte afectata atat fizic cat si moral, din cauza accidentului, nu m-am putut implica prea mult in demersuri... de totul s-au ocupat parintii mei ... si parintii ei.
Dupa ce am iesit din spital, am fost la medicul legist.. care mi-a dat foarte multe zile de ingrijiri medicale... in jur de 120, daca nu si mai mult, nu mai retin... In fine.. parintii ei si ai mei s-au inteles sa vb cu doctorul sa imi dea sub 60 de zile, ca sa nu aiba ea probleme... si m-au pus si pe mine sa semnez in procesul verbal de la politie ca nu am pretentii... Ei s-au inteles (parintii mei si ai ei) ca imi vor da niste bani pentru spitalizari...
Intre timp, nu am primit nici un ban de la ei... Si, dupa cum am mai spus, am trecut deja prin mai multe intervenitii.. pe care le-am platit eu...
Nu am vrut sa ii fac rau prietenei mele, caci practic, a fost un accident... dar atitudinea parintilor ei a fost ... de n-am cuvinte...
Asadar, in conditiile in care accidentul a avut loc acum 4 ani... ce as mai putea face?
Pot sa il dau pe tatal ei in judecata pt ca a vandut masina imediat dupa accident, ascunzand astfel probele? (eu stiam ca masina avea probleme, ca o mai condusesem si eu, si daca ceream expertiza, se afla asta)... Pot sa dau medicul legist in judecata, pentru ca a facut un act fals, prin care mi-a dat mai putine zile spitalizare? Pot sa dau politistul care s-a ocupat de caz? Asigurare?
Ce as vrea sa stiu, de fapt, este, daca pot sa mai fac ceva, acum, dupa 4 ani de la accident, pentru a cere daune morale.... si de la cine....
Nu stiu cat de explicita am fost in acest mesaj... daca nu se intelege exact tot ce am vrut sa zic, imi cer scuze pentru incoierenta...
Si va multumesc anticipat pentru orice raspuns/sfat.
Cel mai recent răspuns:
Qubik , utilizator
22:51, 26 Iunie 2010