avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa mama
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa mama

Mama mea a decedat in anul 2007, eu fiind unicul copil iar tatal meu este in viata.Nu am facut succesiunea dupa mama in cele 6 luni de la deces.Locuiesc impreuna cu tatal meu intr un apartament cu 2 camere din Bucuresti si nu exista neintelegeri intre noi.
Insa mai exista un aspect...
Mama mea decedata in anul 2007 si sora ei decedata in anul 2006 erau mostenitoare legale a unei case cu teren in provincie;pentru acestea exista un certificat de mostenitor pe numele lor, succesiunea dupa bunici fiind facuta.
Daca eu deschid succesiune dupa mama iau in calcul ambele imobile si terenul respectiv? In plus, sora mamei are doi fii care sunt plecati din tara si pe care nu au fost interesati de acest aspect insa eu consider ca este si dreptul lor la mostenire.
Nu stiu exact care sunt demersurile legale ce trebuiesc facute si daca in cazul casei din provincie trebuie sa apelez la un notar de acolo.
Dupa ce fac succesiunea am dreptul sa platesc impozitul pe locuinta si terenul din provincie?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
ff38, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 23:32, 24 Iunie 2010
daca deja mama si sora ei au dezbatut sucesiunea buniclor, din casa de la tara dvs impartiti cu tatal doar cota ce-i revine mamei .. verii dvs nu au treaba de aceasta mostenire.. ei isi vor imparti ceea ce le lasa lor mama lor, matusa dvs..succesiunea, inclusiv pentru casa de la tara se va dezbate aici in Bucuresti unde a avut ultimul domiciliu mama dvs si la masa succesorala veti aduce toata averea mamei.. din casa de la tara veti avea un procent de 3/4 din jumatatea mamei.. iar din apartamentul din Bucuresti veti avea un procent de 3/8..restul, respectiv 1/4 din casa de la tara si 5/8 din apartament e al tatalui dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire ca odrasla feminina din prima casatorie AlmaTanase AlmaTanase Buna ziua, Am sunat deja un avocat si am fost informata ca, fie casatorita sau nu, drepturile mele asupra apartamentului bun comun, cumparat in timpul ... (vezi toată discuția)