avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi mostenire ca odrasla feminina din prima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi mostenire ca odrasla feminina din prima casatorie

Buna ziua,

Am sunat deja un avocat si am fost informata ca, fie casatorita sau nu, drepturile mele asupra apartamentului bun comun, cumparat in timpul casatoriei mamei mele defuncte cu tatal adoptiv (al doilea sot) sunt la latitudinea si bunul plac al fostului tata adoptiv - vaduvul mamei, decedata in 2011. Sunt siderata. Care este legea care spune asta si de ce? De ce el cu fiul sau (asa-zisul meu frate de mama) pot ramane in casa, iar eu nu-mi pot face nici macar buletin pe adresa respectiva?

A mai existat o casa in provincie pe care a vandut-o in urma succesiunii exclusive, lasand acest apartament fara succesiune, cineva l-a sfatuit sa ma inlature incet si sigur. De ce permite legislatia asa ceva? De ce nu am nici un drept in urma muncii mamei mele intr-o tara in care trebuie sa fii sclav cel putin 30 ani ca sa-ti poti cumpara un apartament?

M-ar ajuta medierea? Dar in primul rand vreau sa stiu care este legea, pentru a o combate.
Multumesc frumos.

Cu stima,

Alma Tanase
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 10:52, 27 Ianuarie 2016
Ce ati facut de la decesul mamei pana in prezent in privinta succesiunii ? Ati acceptat-o ? Daca stati in pasivitate si asteptati sa va dea cineva ceva, gresiti.
Casa de la tara a cui era ?
S-a dezbatut succesiunea si nu ati fost chemata sau nu ?
Mergeti la un notar de pe raza ultimului domiciliu al mamei si incepeti procedura pt dezbaterea succesiunii, daca nu se ajunge la o dezbatere amiabila la notar, veti ajunge in instanta.
Dvs impreuna cu fratele mosteniti 3/4 din ce a avut mama la data decesului sau.
Cand scrieti ,tata adoptiv, sa intelegem ca ati fost infiata de catre acesta cu acte in regula, mai exact in certificatul dvs. de nastere este trecut la rubrica tata, cel de-al doilea sot al mamei dvs.?
Ce importanta are ?
Are importanta din punct de vedere al mostenirii, astfel avand un procent si dupa tata, nefiind in minus fata de fratele dumneaei.
Doamna, nu conteaza, discutam de mostenirea dupa mama acum, tatal adoptiv sau nu, e in viata.

Alte discuții în legătură

Succesiune petruionut petruionut Bună,am o nelămurire Mama si tata au locuit într-un apartament moștenit de tată-l meu.Tata a decedat,mama a vândut apartamentul și a cumpărat o casă ... (vezi toată discuția)
Mostenire germi germi Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie.Parinti au un apartament impreuna , tata a decedat ,noi suntem trei frati ,doi buni si unul doar dupa ... (vezi toată discuția)
Ai vreun drept la apartament cand un parinte este decedat? andra.2010 andra.2010 Buna ziua, cand eram mic mama a murit iar noi ( pt ca mai am un frate) am ramas cu tata, dupa cativa ani s-a recasatorit cu o femeie care are si ea o fata din ... (vezi toată discuția)