avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum se calculeaza penalitatile???
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum se calculeaza penalitatile???

Mama ia un credit de la o banca in valoare de 2200 ron, bani pe care ii si ia ,,in mina" cum se spune.Mama are 65 ani.Banca calculeaza suma de rambursat in 48 de luni la valoarea de 4889 ron. In martie 2009 mama nu se simte bine si trimite pe altcineva sa plateasca rata,plata care se face la Posta Romana pt ca in Prahova,in Valenii de Munte nu este sediu.Si imprumutul tot la Posta a venit. Persoana nu plateste rata. Mama plateste ratele in continuare dar numeni nu ii spune ca plata ei se duce cu o luna in urma{ex= aprilie pe martie}. Ieri s-a trezit cu cineva de la banca acasa care i-a spus ca daca nu achita de urgenta 335 ron luna viitoare ii opreste pensia???!!! Cerind explicatii i-au spus asa:-235 ron PENALITATI+101,90 rata!! Eposibil ca penalitatile sa fie asa de mari daca practic este in urma cu o luna la plata si mereu a platit mai mult. Adica rata fixa 101,90 ron, dar ea platea 110 ron,130ron???? Va rog mult lamuriti-ma!!Mama e disperata si plinge intr-una! De ce nu a anuntat-o nimeni de aceasta situatie?? De ce au asteptat pina acum???Sau profita de oamenii batrini? Ca oricum aceasta banca isi calculeaza dobinzi,nu gluma!!! Sa iei 2200ron si sa dai 4900ron e ceva!! Ce e de facut sa nu ii ia pensia??OPC are ceva de spus?? Va multumesc:((
Cel mai recent răspuns: julius.jr , utilizator 21:22, 30 Iunie 2010
Mergeti la banca si cereti un extras de cont, sa vedeti exact ce s-a calculat acolo; totodata, formulati si in scris o cerere prin care cereti explicatiile necesare, insa incercati sa achitati si acea rata restanta, intrucat in fiecare luna se vor incasa mai intai dobanzile, penalizarile si apoi rata, astfel incat mereu veti ramine descoperiti cu acea luna de intarziere.
Cat priveste infiintarea popririi pe pensie, e posibila, insa nu la o suma atat de mica si atata timp cat se achita lunar rata.
am cerut bancii extras si explicatii care mai rau m-au bagat in ceata!? Un functionar recunoaste ca acest credit este practic cu o luna in urma la plata,dar imi indica un numar de 55 de zile intirziere in conditiile in care rata se plateste in 16-17 ale lunii desii scadenta este in 27??Alt functionar la fel recunoaste restanta de o luna dar imi indica 75 de zile intirziere pe care mi le si scrie pe hirtie. Si primesc un raspuns scris de la ei care arata asa: Exp:-17-05-2010
comisioane si penalitati achitat rata dobinda comis lunar sold
110,00 56,0 30,.. 10,78 230,....
percepere comision 10,78
percepere comision 15,75
percepere comision14,30 si toate astea pentru luna mai 2010??? Ma poate lumina cineva de ce comisionul lunar apare in doua locuri??? si cum calculeaza aceasta banca intirzierea din moment ce sint doar cu o rata in urma??Cum s-a ajuns la 55 sau 75 zile intirziere??? Va multumesc poate daca stiu pot si eu sa dorm ca de doua zile ma chionui sa dau de capatul acestei probleme si nu reusesc!! Toate cele bune!!:O:stunned:
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
julius.jr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati suplimentare la intretinere Rose06 Rose06 Buna ziua, va rog frumos daca puteti sa-mi explicati si mie daca fiecare locatar trebuie sa plateasca \"comision bancar\"! Mama mea este proprietara intr-un ... (vezi toată discuția)
Eliminare comision de risc din credit ipotecar emilia iuga emilia iuga Am contractat in anul 2008 un credit ipotecar, pe 25 de ani, in franci elvetieni. Cand am studiat contractul de credit si desfasuratorul ratelor am observat ca ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont sabela sabela Buna ziua. In decembrie 2010, am luat de la Raiffeisen Bank un credit de nevoi personale cu dobanda fixa. Banca acorda Imprumutatului un credit in valoare ... (vezi toată discuția)