avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura neachitata catre firma in faliment
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura neachitata catre firma in faliment

Exista o factura fiscala de furnizare marfa pe care nu este mentionat termen de plata. Nu exista contract comercial intre cele doua firme. S a platit partial suma facturata. Intre timp furnizorul respectiv a intrat in faliment si din cate stiu a fost stabilit un administrator pentru lichidare.

Cum voi fi silit sa achit diferenta din factura respectiva? La ce sa ma astept?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 10:57, 25 Iunie 2010
trebuie sa platiti catre furnizor, prin intermediul administratorului judiciar, diferenta de suma ramasa neachitata. faptul ca pe factura nu este stipulat un termen de plata nu va permite sa o achitati cind doriti dv....
Administratorul judiciar poate sa solicite in instanta obligarea d.stra la plata datoriei.
faptul ca pe factura nu este stipulat un termen de plata nu va permite sa o achitati cind doriti dv....

Nu v-am intrebat ce imi permite, intrebam ce ma obliga?
Deci pe baza facturii, deschide actiune in instanta in care ma obliga sa platesc in totalitate factura, de aici, daca nu platesc poate cere insolventa, etc ?
In baza facturii poate introduce actiune in instanta pt. plata diferentei, problema pe care o poate intampina e legata de dovada exigibilitatii creantei, adica a faptului ca datoria este scadenta.
Daca reuseste sa faca aceasta dovada, in baza sentintei date, va poate executa silit, daca nu efectuati plata de bunavoie.
Pt. a cere insolventa dumneavoastra sunt necesare indeplinirea conditiilor privitoare la cuantumul creantei precum si a celor privitoare la caracterul cert , lichid si exigibil, de mai mult de 30 de zile, al creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta fiscala prescrisa si achitata de debitor, se restituie? Maryana@ Maryana@ In cazul unei creante fiscale prescrisa pe care debitorul o achita, se poate obtine restituirea acesteia in instanta? (vezi toată discuția)
Cerere de inscriere a creantei in tabelul preliminar diaana diaana Buna ziua Am o mare rugaminte Unul dintre clientii nostri datornici a intrat in insolventa. Firma de insolventa ne-a trimis o notificare prin care ne putem ... (vezi toată discuția)
Executari silite pentru administratori firme in insolventa mirela_man mirela_man Buna ziua, As avea doua intrebari .Firma se afla in insloventa din decembrie 2007.Inainte de intrarea in insolventa Adminsitratorul societatii a luat 2 ... (vezi toată discuția)