avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creanta fiscala prescrisa si achitata de debitor, se ...
Discuție deschisă în Executare silită

Creanta fiscala prescrisa si achitata de debitor, se restituie?

In cazul unei creante fiscale prescrisa pe care debitorul o achita, se poate obtine restituirea acesteia in instanta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:46, 20 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate obtine restituirea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat debitorul a inteles sa achite debitul,automat il recunoaste
Suma nu mai poate fi resstituita nici prin instanta de judecata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Daca se achita de bunavoie, debitorul nu mai are dreptul sa solicite restituirea sumelor achitate.
Avem urmatoarea situatie: Primaria depune cerere pentru deschiderea procedurii de insolventa impotriva unei societati comerciale. Societatea depune contestatie afirmand ca subscrisa nu detine o creanta certa, lichida si exigibila, intrucat o mare parte din ea este prescrisa. Impotriva societatii comerciale se deschide procedura generala de insolventa si se respinge contestatia debitoarei. Ulterior sc-ul decide sa achite debitul principal si profita de anularea accesoriilor potrivit OG nr. 6/2019 si hotararii consiliului local. Acum solicita restituirea sumei pe motiv ca a achitat o suma prescrisa, pe care nu o datora.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
Maryana@, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Restituirea nu este admisa in privinta obligatiilor executate de bunavoie. Atata timp cat societatea a achitat de bunavoie, dreptul de recuperare a creantei putea sa fie prescris de 100 de ani. Daca acea plata era datorata si a fost achitata, ramane achitata. Primaria nu are serviciu juridic?!

Alte discuții în legătură

Amenda antonyo_74k antonyo_74k In 2003 in august am fost imputernicit de administratorul unei societati comerciale prin procura totala sa-l reprezint in numele lui si pentru el. Societatea ... (vezi toată discuția)
Plata partiala la o datorie prescrisa claudia_d claudia_d Buna seara, Am o ruda care a facut o gafa, si anume a platit jumatate dintr-o datorie prescrisa. Adica o firma de recuperari creante (in cazul acesta un ... (vezi toată discuția)
Prescriere creante fiscale Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Cum este cu termenul de prescriptie a creantelor fiscale? Daca am solicitat compensare dintr-o suma achitata in plus, dar nu s-a compensat in ... (vezi toată discuția)