avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare bun comun

Am divortat acum un an, copilul minor mi-a fost incredintat spre crestere, iar fosta sotie , dupa ce a schimbat incuietorile de la apartament si casa ( bunuri pe care le detinem in coporoprietate - limitandu-mi accesul la acestea ), nu este de acord cu vanzarea acestora sau partajul bunurilor. Deoarece cheltuielile de judecata sunt mari in cazul partajului bunurilor prin sentinta judecatoreasca, as vrea sa stiu care sunt alte mijloace de a dobandii partea ce mi se cuvine, avand in vedere ca locuiesc impreuna cu fetele in alta localitate decat cea unde sunt locuintele ( de altfel si ea s-a mutat in alta localitate ). Pot vinde sau inchiria una din proprietati fara acordul ei ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:58, 25 Iunie 2010
impartirea bunurilor comune se poate face prin buna invoiala sau prin intermediul unei actiuni judecatoresti. daca ati cazut de acord asupra cotelor care vi se cuvin din masa partajabila vindeti, impreuna cu fost sotie, bunurile fiecaruia cuvenindu-se suma de bani echivalenta cotei negociate. partajul bunurilor comune se poate face apelind si la ajutorul unui mediator.
fara acordul dansii nu puteti vinde, dar puteti inchiria, dandu-i jumatate din bani. in felul asta strangeti banii necesari pt partajul in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters200656 ContSters200656 Buna ziua, Nu de mult sotul meu a intentat divort. Ma intereseaza sa stiu daca in monentul partajului se tine cont de contributia fiecaruia. Eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Divort si cedare bunuri fostului sot jenica_01 jenica_01 Buna ziua, am nevoie va rog de un sfat, am divortat de 6 luni cu acordul ambeler parti. Impreuna cu sotul meu avem un credit ipotecar pe apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Vânzare înainte de partaj Nedumeritul Nedumeritul Poate unul dintre cei doi foști soți, actualmente divorțați, să vândă celuilalt cota sa indiviză din proprietatea asupra unui teren ... (vezi toată discuția)