avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

Se pot cita ca martori intr-un proces politiisti?Dar acei politisti care au anchetat cazul?
Pot fi audiati ca martori de catre parchet?
Cel mai recent răspuns: amitza , utilizator 16:28, 25 Iunie 2010
Politistii care au anchetat cazul si-au exprimat pozitia si parerea prin raportul facut sau concluziile asupra anchetei. Asupra acestor aspecte, evident ca nu mai pot fi audiati ca si martori.
daca un politist cunoaste fapte sau imprejurari de natura sa serveasca la aflarea adevarului, el va fi audiat in calitate de martor in respectiva cauza.

mi cunosc despre existenta vreuei dispozitii care sa interzica ascultarea politistului care a participat la instrumentarea cauzei in calitate de martor, spre exemplu, daca infractiunea a fost constatata in flagrant, politistul ar putea fi chemat pentru a da detalii privitor la cele constatate.
Trebuie sa faceti diferenta intre politistii care au constatat fapta si organele de cercetare penala care instrumenteaza cazul. Politistii care au constatat fapta, pot fi audiati ca martori, cunosc o speta in care 4 politisti de la Brigada de Politie rutiera Bucuresti au fost incuviintati si chemati in instanta ca martori.
exista si in cadrul politiei rutiere politisti ce au calitatea de organ de cercetare penala. deci foarte bine o fapta poate fi constatata de un organ de cercetare penala, politistii avand chiar obligatia de a efectua toate actele necesare pentru constatarea faptei flagrante si pentru conservarea mijloacelor de proba, conform legii 218/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptu meu ca martor spulberat??????? titina1988 titina1988 buna,am apelat la avocat.net pt ca imi prezinta incredere.sunt o femeie maritata.am 24 de ani si confrunt o problema cu un comisar din politie fiind sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratie martor cristiursa cristiursa DACA DAU O DECLARATIE IN CALITATE DE MARTOR IN CADRUL UNOR CERCETARI POLITIENESTI TREBUIE SA DEPUN JURAMANT MENTIONEZ CA NU ESTE INCEPUTA URMARIREA PENALA ... (vezi toată discuția)
Poate depune marturie in procesul penal organul constatator al unei infractiuni bogdirares bogdirares Impreuna cu un coleg am realizat un flagrant. Pentru lamurirea cauzei sub toate aspectel ei procurorul de caz ne-a cerut sa dam declaratii cu privire la cele ... (vezi toată discuția)