Buna ziua! AM sa trec direct la subiect si va rog sa ma ajutati cu sfaturi. MUltumesc!
Incercand sa fac intabularea unui apartament la care sunt mostenitor impreuna cu mama si fratele am aflt de la Cadastru ca apartamentul a fost pus ipoteca in 1993 de catre tatal meu(decedat). Mergand la BCR si cerand un act de iradiere sau macara o alta informatie in acesta chestiune am fost informat ca NU exista la ei (BCR) nici un fel de document in acesta privinta. Am facut o cerere si mi-au spus dupa o luna ca inca mai cauta la nu stiu ce arhive de prin Ploiesti (noi suntem din IAsi) .LA ei apare doar faptul ca ar fi fost o ipoteca pentru suma de 4 milioane de lei vechi pe firma tatalui meu(firma iradiata de prin 2004) insa nu se stie daca sa platit,candsa platit, pentru cine a fost pus ipoetca apartamantul..nimic.
Cei de la BCR m-au trimis la notarul care s-a ocupat de acest contract, notar care mi-a spus ca de cand se stie el in meserie nua a auzit ca notarii sa pastreze copii dupa contracte de imprumut.
Nici cei d ela cadsatru nu au asa ceva, de la ei obtinand o copie dupa contractul de garantie imobiliara si un extras de carte funciara care arata ca s-a facut acest imprumut/ipoteca de 4 mil de lei vechi.
Va rog sa imi dati cateva sugestii..cum pot rezolva aceasta problema. Noi credem ca tata a achitat acest imprumut in timp foarte scurt ca nu era deloc genul care sa isi puna casa gaj si sa nu rezolve rapid problema. Cei de la Bcr ne-au spus vca fara vreun act care sa dovedesca ca acest imprumut s-a achitat nu ne pot semna iradierea. Deci ei nu au nimic, desi inca mai cauta, acadstrul nu are nimic, notarul nu are nimic, noi nu gasim sub nici o forma actul de imprumut..ce e de facut si care sunt perspectivele?
buna ziua.
daca contractul de imprumut s-a facut in forma autentica, la notar, at. trebuie sa existe un exemplar al acestui contract la notarul respectiv.
notarii au obligatia de a pastra un exemplar al fiecarui act pe care-l autentifica.
puteti cere de asemenea informatii si la Camera Notarilor Publici din Iasi /Ploiesti.
de asemenea, la Cartea Funciara cereti un extras de informare.
de ce v-o fi trimis bcr la notar, daca acel contract s-a incheiat intre banca si tatal dvs?
banca ar trebui sa dovedeasca ca acel imprumut nu s-a achitat...mai insistati la ei. daca nu-l gasesc, doar in instanta puteti rezolva