Buna tuturor!
In 1993 , tatal meu avand o mica firma, a facut la BCR un contract de imprumut pe termen scurt(1 an) pentru suma de 4 milioane de lei (vechi) cu ipoteca. Contract facut pe persoana juridica pentru ca atunci BCR nu facea imprumuturi de acest gen decat pe persoana juridica si numai cu ipoteca. Dupa decesul tatalui dorind impreuna cu familia sa facem intabularea apartamentului cei de la CAdastru ne-au anuntat ca exista ipoteca pe apartament. Banca BCR dupa o cerere de cautare ne-au spus ca nu mai au absolut nici un act din 1993 deoarece arhivele de atunci s-au casat. Deci ei nu au nici un fel de dovada ca s-a achitat acel imprumut. Noi am spus bancii ca nu avem nici un fel de document insa azi am gasit in garajul unde isi tinea tata masina un sac cu abalante contabile din 1993 pina in 1995 si..actul de imprumut insa nimic care sa ateste ca s-a achitat in afara de acele balante contabile unde se precizeaza ca in 1993 s-a facut un imprumut plus o gramada de chitante catre BCR cu sume realtiv mari. Lucru care ne face sa credem ca daca am merge la banca cu chitantele si am dovedi ca insumeaza cele 4 milioane totul ar fi ok.
Intrebari:
1. Chitantele respective constituie o dovada ca imi pot semna iradierea imprumutului?
2. Sa arat bancii ca am contractul de imprumut? Ca daca chitantele nu dovedesc nimic atunci ei pot spune ca in urma acelui contract le datoram bani.
3.Cam cat ar putea insemna azi in 2010 cele 4 milioane din 1993?
Aparamentul e in zona ultracentrala cu 3 camere...
4. Daca cumva, cineva din familie sau fosti colaboratori afla ca am gasit respectivul contract e bine sa le spunem? Deoarece noi am tot dat telefoane sa aflam daca stie careva ceva de chestia asta..din disperare...
5. Noi suntem mostenitori la acest apartament 3 persoane-eu, fratele si mama...e posibil ca celalalt frate sa aiba dovada ca s-a achitat si sa vrea sa ma incurce? Nu de alta dar dupa ce am gasit contractul de imprumut a vrut o copie.
Pls help!
Sarcina radierii ipotecii din cartea funciara cade in sarcina bancii. Faceti o adresa. catre banca prin care solicitati acest lucru. Pentru rezolvarea cat mai rapida e bine sa atasati copii dupa contract dar si dupa toate chitantele gasite.