avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine stie cum arata o cerere de radiere ipoteca?am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine stie cum arata o cerere de radiere ipoteca?am nevoie

postati va rog o cerere de iradiere ipoteca ,de ce am nevoie ?unde ma duc?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:45, 3 August 2011
Ipotecile nu pot fi iradiate, insa pot fi radiate din Cartea Funciara.
Aveti nevoie de actul doveditor al platii datoriei pentru care a fost instituita ipoteca.
La Cartea Funciara gasiti cererea tip pentru radiere.
sbdcl a scris:

postati va rog o cerere de iradiere ipoteca ,de ce am nevoie ?unde ma duc?

La notar. Cel in favoarea caruia s-a inscris ipoteca va da o declaratie prin care consimte la radierea dreptului sau de ipoteca. Aceasta declaratie se depune la biroul de carte funciara (unde se completeaza o cerere tip si se achita tariful aferent).

Simpla prezentare la biroul CF a chitantei care atesta plata creantei garantate prin ipoteca nu va fi suficienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil ipotecat -suma achitata, scoatere de sub ipoteca eugen82 eugen82 cum trebuie procedat pt. scoaterea de sub ipoteca in cartea funciara a unui imobil? ipoteca a fost instituita pina la rambursarea unei sume, suma a fost deja ... (vezi toată discuția)
Problema la extrasul de carte funciara adis2008 adis2008 Am achizitionat un apartament cu imprumut de la banca si restul fonduri personale. La semnarea contractului de V-C, care a avut loc la banca in prezenta ... (vezi toată discuția)
Acte necesare ridicare ipoteca,titular decedat DidierDrogba DidierDrogba Fratele meu a decedat in urma cu ceva t. A avut ipoteca pe casa,asigurarea i-a platit creditul. El avea o cota parte din casa parinteasca. Pentru ridicarea ... (vezi toată discuția)