avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare ridicare ipoteca,titular decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare ridicare ipoteca,titular decedat

Fratele meu a decedat in urma cu ceva t.
A avut ipoteca pe casa,asigurarea i-a platit creditul.
El avea o cota parte din casa parinteasca.
Pentru ridicarea ipotecii,cei din familia lui au spus ca au
nevoie de actul in original al casei parintesti(casa parinteasca) si
plata la zi a impozitului.
Vreau sa stiu daca este normala aceasta cerere.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 20:13, 6 Decembrie 2014
1.casa lui e alta decat casa parinteasca?
2. prin familia lui intelegeti sotia si copii mortului?
3. prin dovada platii creditului decatre asiguratorul creditului cu garantie ipoteca ..radiati ipoteca:)
Pentru radierea ipotecii se depun la sediul OCPI – Biroul de Carte Funciara de care apartineti, urmatoarele acte:

1. Cerere tip de la OCPI;
2. Declaraţia creditorului/adresa bancii creditoare din care să rezulte în mod explicit consimţământul acestuia la radierea ipotecii şi a interdicţiei de înstrăinare şi grevare, cu identificarea imobilului;
3. Dovada achitării integrale a tarifului.
Actele se depun de catre proprietar sau de catre reprezentantul legal al acestuia, ori de catre mandatarul proprietarului, in cazul dvs. daca fratele a decedat, faceti dovada cu cetificatul de deces si ca dvs. il reprezentati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat ridicare ipoteca crystyn37 crystyn37 In anul 2003 am cumparat un apartament prin credit ipotecar ,iar in anul 2008 am finalizat plata acestuia si am primit de la banca o adresa catre OCPI unde ... (vezi toată discuția)
Radierea inscriptiei ipotecare mmnngg mmnngg buna ziua ! cum procedez pentru radierea inscriptiei ipotecare pentru un apartament cumparat in rate prin cec in 1980.Suma a fost achitata de mult,dar nu a ... (vezi toată discuția)
Acord radiere ipoteca prima casa Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa, achitat integral la momentul de fata. Am inceput demersurile pentru radierea ipotecii. ... (vezi toată discuția)