avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... SFAT RIDICARE IPOTECA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

SFAT RIDICARE IPOTECA

In anul 2003 am cumparat un apartament prin credit ipotecar ,iar in anul 2008 am finalizat plata acestuia si am primit de la banca o adresa catre OCPI unde mentioneaza "prin prezenta va rugam sa dispuneti radierea ipotecii de rang I , si a interdictiilor de instrainare si grevare, ca urmare a achitarii integrale a creditului ".Nelamurirea mea este daca mai trebuie sa fac alte demersuri legat de cartea funciara ? Sau aceasta adresa din partea bancii este de ajuns ptr. intrarea in drepturi ca proprietar apartament ?
Va multumesc de ajutor.
Cel mai recent răspuns: , 00:25, 27 Martie 2018
Cu aceasta adresa trebuie sa radiati ipoteca de la cartea funciara.
imi puteti spune cu ce acte trebuie sa ma prezint pentru radiere ipoteca ?
Mai trebuie ceva de la notar sau banca ?
Multumesc pentru sfat.Scuze intarzierea
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
crystyn37, utilizator
Buna seara,doresc achiziționarea unui apartament care este ipotecar in franci elvetieni.Am hotarat cu proprietarul sa achit întreaga sumă si am demarat procedurile la banca unde are el creditul (Raifeissen ).La ce riscuri ma expun mai exact?,am fost la un notar iar acesta m'a asigurat că nu ar fi nicio problemă.Mentionez faptul că voi pleca din tara in 2 săpt unde si lucrez.Cat timp va dura întreaga procedura cu tot cu radierea imobilului?Cei de la banca mi-au zis ca in maxim o saptamana vom rezolva cu totul.Va multumesc.

crystyn37 a scris:

Multumesc pentru sfat.Scuze intarzierea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

care este procedura de achiziționare a unui apartament ipotecat, și cât poate dura? Buna seara,doresc achiziționarea unui apartament care este ipotecar in franci elvetieni.Am hotarat cu proprietarul sa achit întreaga sumă si am demarat ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Cine depunea la OCPI cererea pentru radierea ipoteci? Banca sau persoana in cauza? Este vorba de un apartament cumparat prin Prima Casa ( achitat ... (vezi toată discuția)
Constituirea a 2 ipoteci asupra unui singur imobil sonia.maria sonia.maria Este posibil ca asupra unui singur imobil (apartament) sa se constituie 2 ipoteci pt a garanta 2 credite ,in situatia in care pt primul credit s-a constituit 1 ... (vezi toată discuția)