avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua!
In cazul in care bunicul si bunica mea detineau un apartament impreuna iar bunica a murit acum sapte ani, succesiunea nu s-a deschis dupa moartea ei, vreau sa stiu daca bunicul meu poate sa faca act de vanzare -cumparare pe acest apartament. Precizez ca are 2 copii iar in prezent el este imobilizat la pat si se afla in grija unuia din ei (a fost diagnosticat si cu dementa). Poate el sa faca acte pe numele copilului in grija caruia se afla.?El intentioneaza sa lase apartamentul copilului in grija caruia se afla...desi celalat copil nu este de acord.Ce se poate face in acest caz ca totul sa decurga normal?
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 02:33, 17 Iunie 2007
Poate sa faca act de dispozitie pe partea lui daca va adresati Autoritatii Tutelare din cadrul Primariei de unde apartine cu domiciliu , pentru numirea unui curator , care va avea niste drepturi si obligatii precise , impuse atat de lege cat si situatia bunicului. In ceea ce priveste partea bunicii tot curatorul se va ocupa de dezbaterea succesiunii , sa l reprezinte , pentru ca nu se stie daca el este singurul mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa obtinem buletin daca stam intr-un spatiu care nu e al nostru? mitumac mitumac Buna ziua. Ma aflu intr-o pozitie cam delicata si am nevoie de sfaturi din partea voastra. Urmeaza sa ne mutam anul viitor in apartamentul bunicii mele, care ... (vezi toată discuția)
Succesiune bronfulici bronfulici Buna ziua. Mama si bunica detin in urma succesiunii dupa bunicul , in coproprietate doua apartamente. Mama are o cota de 3/8 iar bunica 5/8 din cele 2 ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei vanzari in cazul unui bolnav de alzheimer ina_enache ina_enache Buna ziua. As vrea sa imi spuneti parerea dvs. legata de urmatoarea problema. Tatul si fratele mau au murit recent, iar mama a fost diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)