avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Mama si bunica detin in urma succesiunii dupa bunicul , in coproprietate doua apartamente. Mama are o cota de 3/8 iar bunica 5/8 din cele 2 immobile. Mama a decedat in urma cu 5 luni, urmeaza sa deschid succesiunea. Bunica este in viata, dar se afla intr-un centru de batrani cu dementa severa si imobilizata la pat. Eu sunt unicul mostenitor. Mama a divortat de tatal meu, ea a fost singurul copil al bunicilor, iar eu singurul copil la parinti. Intrebarea mea este: dupa ce se finalizeaza succesiunea dupa mama, ce sanse sunt sa vand unul dintre apartamente ? Subliniez ca bunica este in stare de dementa avansata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: bronfulici , utilizator 09:02, 27 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Sa așteptați să treacă și bunica in cele veșnice.
2. Sa contactați un avocat și să o puneti pe bunica sub interdicție. Apoi, trebuie să obțineți de la autoritatea tutelară o decizie de numire a unui curator special care să semneze contractul de vânzare cumpărare in locul bunicii.
Ceea ce....e cam cu semnul întrebării. În mod normal o bună parte din bani i s-ar cuveni bunicii.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anacoc23 anacoc23 Buna ziua! In cazul in care bunicul si bunica mea detineau un apartament impreuna iar bunica a murit acum sapte ani, succesiunea nu s-a deschis dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Cum sa obtinem buletin daca stam intr-un spatiu care nu e al nostru? mitumac mitumac Buna ziua. Ma aflu intr-o pozitie cam delicata si am nevoie de sfaturi din partea voastra. Urmeaza sa ne mutam anul viitor in apartamentul bunicii mele, care ... (vezi toată discuția)
Cum si unde se numeste "curatorul"? hopeless1 hopeless1 explicam ca trebuie sa se faca o succesiune si dat fiind faptul ca sunt 5 frati din care 2 cam cu probleme si anume unul are probleme mintale si e ... (vezi toată discuția)