Buna ziua. Mama si bunica detin in urma succesiunii dupa bunicul , in coproprietate doua apartamente. Mama are o cota de 3/8 iar bunica 5/8 din cele 2 immobile. Mama a decedat in urma cu 5 luni, urmeaza sa deschid succesiunea. Bunica este in viata, dar se afla intr-un centru de batrani cu dementa severa si imobilizata la pat. Eu sunt unicul mostenitor. Mama a divortat de tatal meu, ea a fost singurul copil al bunicilor, iar eu singurul copil la parinti. Intrebarea mea este: dupa ce se finalizeaza succesiunea dupa mama, ce sanse sunt sa vand unul dintre apartamente ? Subliniez ca bunica este in stare de dementa avansata. Multumesc
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Sa așteptați să treacă și bunica in cele veșnice.
2. Sa contactați un avocat și să o puneti pe bunica sub interdicție. Apoi, trebuie să obțineți de la autoritatea tutelară o decizie de numire a unui curator special care să semneze contractul de vânzare cumpărare in locul bunicii.
Ceea ce....e cam cu semnul întrebării. În mod normal o bună parte din bani i s-ar cuveni bunicii.
Succesiune
anacoc23
Buna ziua!
In cazul in care bunicul si bunica mea detineau un apartament impreuna iar bunica a murit acum sapte ani, succesiunea nu s-a deschis dupa moartea ... (vezi toată discuția)