Buna ziua. Doresc sa intreb daca pot sa determin juridic un vecin sa-si mute contorul de energie electrica , acesta <contorul>,aflandu-se pe proprietatea mea , ca atare care este procedura sa-l silesc pentru mutarea contorului si pe cheltuiala cui ? Multumesc. P.S.-este vorba de o curte comuna,eu fiind proprietar si el <paratul>este chirias,deci nu poate fi vorba de o asociatie de proprietari,si nu agreez detinerea contorului sau pe proprietatea mea.
Incercati, pentru inceput, sa formulati o cerere in acest sens, la furnizorul de energie electrica si o notificare, proprietarului imobilului care foloseste acel contor.
In functie de raspunsul/raspunsurile pe care il/le veti primi, veti sti ce aveti de facut mai departe.
Chiriasul despre care ne spuneti, nu are nici o calitate in acest "posibil litigiu".
Daca este vorba despre o curte comuna, respectiv despre o proprietate aflata in indiviziune, daca acel contor se afla in zona "indiviza", solicitarea dvs. s-ar putea sa nu fie intemeiata/legala.
Initial a fost o casa locuita cu chirie ,dar ulterior am cumparat un apartament din acea casa deci sa procedat la o diviziune ,eu fiind proprietarul apartamentului aflat in diviziune,iar contorul vecinului meu disgratiat se afla pe proprietatea mea .Pot sa-l silesc juridic sa-l duca la el acasa ,deoarece nu vreau sa-mi impart bunurile cu el ?
Enel
antoniamaria1
buna ziua,acu 3 ani am cumparat un apartament intr-un imobil unde exista un singur contract de curent pt toate apartamentele,si toate facturile veneau la ... (vezi toată discuția)