avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mutare contor energie electrica.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mutare contor energie electrica.

Buna ziua. Doresc sa intreb daca pot sa determin juridic un vecin sa-si mute contorul de energie electrica , acesta <contorul>,aflandu-se pe proprietatea mea , ca atare care este procedura sa-l silesc pentru mutarea contorului si pe cheltuiala cui ? Multumesc. P.S.-este vorba de o curte comuna,eu fiind proprietar si el <paratul>este chirias,deci nu poate fi vorba de o asociatie de proprietari,si nu agreez detinerea contorului sau pe proprietatea mea.
Cel mai recent răspuns: victor1906 , utilizator 11:49, 26 Iunie 2010
Incercati, pentru inceput, sa formulati o cerere in acest sens, la furnizorul de energie electrica si o notificare, proprietarului imobilului care foloseste acel contor.

In functie de raspunsul/raspunsurile pe care il/le veti primi, veti sti ce aveti de facut mai departe.

Chiriasul despre care ne spuneti, nu are nici o calitate in acest "posibil litigiu".

Daca este vorba despre o curte comuna, respectiv despre o proprietate aflata in indiviziune, daca acel contor se afla in zona "indiviza", solicitarea dvs. s-ar putea sa nu fie intemeiata/legala.
Initial a fost o casa locuita cu chirie ,dar ulterior am cumparat un apartament din acea casa deci sa procedat la o diviziune ,eu fiind proprietarul apartamentului aflat in diviziune,iar contorul vecinului meu disgratiat se afla pe proprietatea mea .Pot sa-l silesc juridic sa-l duca la el acasa ,deoarece nu vreau sa-mi impart bunurile cu el ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Enel antoniamaria1 antoniamaria1 buna ziua,acu 3 ani am cumparat un apartament intr-un imobil unde exista un singur contract de curent pt toate apartamentele,si toate facturile veneau la ... (vezi toată discuția)
Restrictionare acces contor electric. suntem 2 chiriasi, care ... miamiabucuresti miamiabucuresti Restrictionare acces contor electric. Suntem 2 chiriasi, care locuiesc in 2 case alipite cu curte proprie, ambele contoare electrice se afla in curtea ... (vezi toată discuția)
Contorul electric al vecinului pe proprietatea mea conial conial as dori sa aflu cum pot scapa de prezenta unui contor \'\'strain\'\' de pe proprietatea mea?precizez ca mie mi s a impus amplasarea contorului propriu la ... (vezi toată discuția)