as dori sa aflu cum pot scapa de prezenta unui contor ''strain'' de pe proprietatea mea?precizez ca mie mi s a impus amplasarea contorului propriu la limita proprietatii,conform legislatiei,insa in interiorul curtii casei mele se afla un contor ce apartine vecinului meu.i am comunicat acestuia anomalia si mi a sugerat sa ma adresez distribuitorului de energie electrica(cez).am facut o ,insa am intampinat o alta problema. costurile...deloc mici.mi s a spus ca acela care solicitata mutarea contorului va plati deranjul.ce mi recomandati: a) o cale legala si daca da,care ar fi aceea sau b) sa mi achizitionez un topor ascutit si izolat si sa aplic reteta dr. Ciomu ? multumesc
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Varianta b) nu este recomandata deoarece costurile pot ajunge mai mari decat cele urmand calea legala.
Nu prea inteleg, va referiti la contorul propriu ca v-a fost impusa amplasarea la limita proprietatii sau v-a fost impusa montarea contorului vecinului in interiorul curtii dvoastra!
Contorul vecinului a fost montat in interiorul curtii dvoastra cu respectarea sau nerespectarea legislatiei?
Daca nu a fost montat cu respectarea legislatiei puteti interzice vecinului si reprezentantilor furnizorului de gaz sa citeasca indexul sau sa desfasoare lucrari legate de contor deoarece va incalca proprietatea. Si cum spunea un clasic inca in viata, proprietatea e "sfanta"!;)
liamic43
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Întrebare
-contorul vecinului a fost amplasat pe casa d-voastră cu acordul scris al proprietarului anterior (sau chiar a d-voastră?)
Dacă a fost amplasat cu acordul autentic al proprietarilor casei(nu verbal, ci dat în scris) atunci va trebui să păstrați acel loc sau să solicitați modificarea , acestui loc pe proprietatea vecinului.
-Dacă nu există un astfel de acord, solicitați vecinului , întâi, printr-o NOTIFICARE, să solicite sc. FDEE ELECTRICA .. operatorul de distribuție, schimbarea locului acestuia pe proprietatea celui căruia îi aparține. Cheltuielile vor fi suportate pe criterii obiective, în sensul că vă produce prejudicii- , și acest contor a fost pus în lipsa unui acord. În NOTIFICARE arătați că veți solicita daune dacă nu-și mută contorul. Mai departe, ne scrieți și vă vom povățui.