Bună ziua .
Pe proprietatea mea am un stâlp de la care sunt racordată la energie electrică .
Stâlpul este cumpărat de mine ,este amplasat pe proprietatea mea ...nu este cedat,subînchiriat ..etc
Recent ..un vecin la trei case distanță "m-a anunțat" că se va racorda de la stâlp și că va avea montat contor pe stâlpul aflat pe proprietatea mea .
Cum este posibil așa ceva ? Va citi indexul pătrunzând ilegal în curtea mea ?
Vreau să aflu cum se poate așa ceva .....ca o companie de electricitate să îți pătrundă pe proprietate ?
Mulțumesc
pentru conectarea la curent a vecinului, veti fi despagubit (justa despagubire), fiindca distribuitorul va prelua infrastructura cf Legii energiei. daca e posibil tehnic (stalpul e pe marginea proprietatii), exista inclusiv posibilitatea sa fiti expropriat cu suprafata necesara trecerii stalpului in utilitate publica.
Chiar dacă stâlpul este in mijlocul curții ?
...Și atunci ce rost mai are să fii proprietar ? Oricine poate face orice pe terenul tău fără ca măcar să fii întrebat ?
Și uite așa ajungem la "făcut dreptate cu toporul" ...pentru că pe proprietatea mea ... fără acordul meu ..nu va intra nimeni niciodată ...
nu pot decat sa fac trimitere la Constitutie, in principal la art. 44 si 136. toporul va apartine... dar mai intai e bine sa intrebati si distribuitorul