avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este modalitatea de calcul a indemnizatiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este modalitatea de calcul a indemnizatiei de crestere a copilului dupa noile reglementari?

Buna ziua,

Am tot citit si eu in ultimele 2 luni, ca si celelalte mamici sau viitoare mamici , despre diminuarea cu 15% a indemnizatiei de crestere a copilului.

Pana la urma tot nu inteleg. S-a micsorat acel procent de 85%? Dar ce s-a intamplat cu plafonul? Sa inteleg ca se aplica procentul de 72.25% la media salariilor pe ultimele 12 luni dar nu mai mult de 4000? Sau s-a micsorat si plafonul?

Daca eu de exemplu am un salariu mediu pe ultimele 12 luni de 5000 ron care ar fi suma de care pot beneficia? 72,25% * 5000 = 3612 ?

Va multumesc anticipat pentru lamuriri.

Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:00, 25 Iunie 2010
Se calculeaza ca inaninte , iar din suma rezultat se scade 15%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire indemnizatie crestere copil giugiuc giugiuc Buna ziua,ma numesc Mariana S. si am si eu o nelamurire referitoare la cuantumul indemnizatiei pentru crestere copil......nu inteleg care este valoarea ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului Elisabeta C. Elisabeta C. Daca voi depune dosarul pt. concediu ICC in luna decembrie 2010 1) cand voi primi decizia de aprobare? 2) oficial voi fii in ICC din 1 decembrie chiar daca ... (vezi toată discuția)
Se va reveni la procentul de 85 % al indemnizatiei pentru ccc pentru mamele care au nascut inainte de 1 ianuarie 2011? MarisMarius MarisMarius Buna ziua! Numele meu este Simona (Baia Mare) . Am intrat in concediu de ingrijire a copilului in 26.08.2010 si indemnizatia mea este de 978 lei ... (vezi toată discuția)