avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... POLITIST PARTAS LA ACOPERIREA HOTULUI- AM CERUT ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

POLITIST PARTAS LA ACOPERIREA HOTULUI- AM CERUT PERCHEZITIE LA HOT - POLITISTUL A INSTIINTAT HOTUL SA DISPARA CU LUCRURILE FURATE..

Mai acu 3 luni am reclamat unui post de politie de la tara ca un neam,,verisor mia luat impotriva vointei mele lucruri din casa. televizorul mi la luat tinindu-mi cutitul la git ! mia luat aragazul si multe alte lucruri. Dupa cum am sscris am reclamat politiei. Si am spus a se face o perchezitie ( chiar am solicitat in declaratia mea ) Politistul mia spus----Nu poate face perchezitie ca nu sa inceput urmarirea penala ) A chemat la politie acel verisor caruia i sa comunicat totul. Va dati seama ca in secunda nr. doi verisorul sia anuntat nevasta si lucrurile au disparut din casa lui.. Dar si sustine ca eu iam dat lucrurile de buna voie..
Dupa citeva zile verisorul a adus la politie numai televizorul- pe care l-am primit sub proces verbal- De restul lucrurilor politistul a zis ca nu il intereseaza. si nu am mai primit nimic. O multime se lucruri.
Politistul la anuntata pe verisorul meu. de ce nu a cerut politistul efectuarea unei perchezitii ? de ce a nuntat hotul ?X-(#-o
CUM SI UNDE RECLAM ACEST POLITIST
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 22:12, 25 Iunie 2010
puteti face plangere penala impotriva politistului direct la parchet.
Eu cred ca daca lucrurile s-au petrecut precum spuneti politistul ar putea fi cercetat pentru infractiunea de favorizare a infractorului, art. 264. C. penal.
Perchezitia nu poate avea loc in conditiile descrise de dv – nu e flagrant…
Mandatul de perchezitie trebuie semnat de procuror…
Politistul respectiv putea intra in casa varului dv – in conditiile descrise – numai cu acordul acestuia.
In urma plangerii facuta de dv politistul aceasta trebuia sa faca: sa il cheme pe verisor la sediu…
Nu inseamna ca politistul nu ar fi comis vreun abuz – dar perchezitie nu avea dreptul sa faca (in conditiile date)…
Daca politistul nu a obtinut mandat de perchezitie de la magistrat,nu este de vina,daca nu l-a solicitat poate fi de vina.
Astfel cum a aratat distinsa dna consilier Margu,daca aveti ceritudini,pe care le puteti dovedi cu probatorii,puteti formula plangere penala impotriva politistului.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
trope_doi a scris:

Perchezitia nu poate avea loc in conditiile descrise de dv – nu e flagrant…
Mandatul de perchezitie trebuie semnat de procuror…
Politistul respectiv putea intra in casa varului dv – in conditiile descrise – numai cu acordul acestuia.
In urma plangerii facuta de dv politistul aceasta trebuia sa faca: sa il cheme pe verisor la sediu…
Nu inseamna ca politistul nu ar fi comis vreun abuz – dar perchezitie nu avea dreptul sa faca (in conditiile date)…

cine a vb de mandat de perchezitiei...
politistul..si-a facut treaba, in sensul ca a luat act de o recunoastere..prin predarea bunului

Alte discuții în legătură

Perchezitie domiciliara la cumparator de buna credinta hartuit de politie Gherman Adrian Gherman Adrian Buna In urma cu doua luni am cumparat doua televizoare de la cineva, dupa un timp müam trezit cu doua echipe de politie la domiciliu si la o cabana pe care o ... (vezi toată discuția)
Perchezitie domiciliara ilegala? DrAGoS80 DrAGoS80 Buna ziua! Am apelat la acest forum in speranta ca voi gasi un raspuns care o sa-mi fie de ajutor in urmatoarea problema: Acum 2 zile, s-au prezentat 2 ... (vezi toată discuția)
Perchezitie la domiciliu ilegala ? mire9 mire9 Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul ... (vezi toată discuția)