Buna
In urma cu doua luni am cumparat doua televizoare de la cineva, dupa un timp müam trezit cu doua echipe de politie la domiciliu si la o cabana pe care o inchiriez politia müa sunat la telefon am spus unde sunt si miüau aratat mandatul de perchezitie dupa care au efectuat in prezenta mea perchezitia. Inca din primul moment ce müau intrebat daca am televizoarele cumparate de la o persoana am zis da si unde sunt insa cu toate acestea ei au efectuat perchezitia mai departe.
Din cate cunosc eu legea mi se pare gresit procedural ca sa faci perchezitie in cazul in care eu in aceelasi timp eram la politie si semnam procesul verbal de perchezitie pentru cabana in tot acest timp ei cautau la mine acasa printre haine si lucruriile mele si ale familiei si miüau facut poze la toate actele din diplomat desigur nu erau ilegale.
Sunt foarte hartuit de catre politie si doresc sa fac o plangere unde pot sa ma adresez si daca am dreptate sau nu. Am nevoie de ajutor intrucat ar trebuii sa depun plangere impotriva lor mai departe de locul unde stau am avut probleme cu legea si ei se agata de orice ca saümi faca probleme.
Ar fi indicat sa contactati un avocat si sa-i explicati detaliat problema,intr-adevar este interzisă efectuarea în acelaşi timp cu percheziţia a oricăror acte procedurale în aceeaşi cauză, care prin natura lor împiedică persoana la care se face percheziţia să participe la percheziţie.
abuzurile sunt la ordinea zilei la noi, mai prost STÃM cu Legea și respectarea ei.S-o luăm metodic : 1) ”am avut probleme cu legea si ei se agata de orice ca saümi faca probleme.”Este de înțeles că orice om greșește dar NU și legal să faci abuz împotriva unuia careee a avut odată ”bube-n cap ” pe motiv că doar acolo trebuie acționat.În speță : ordinul de percheziție a fost eliberat de o instanță și trebuie dus la îndeplinire de magistratul procuror.Deci procurorul conduce TOATÃ activitatea și nu niște polițiști veniți de nu știu unde.Deduc că respectivele televizoare, ar fi fost bănuite ca fiind furate de o anume persoană care vi le-a vândut dvs., întrebarea este : a) ce scria în acel mandat de percheziție ? ! cumva data, locul și cabana sau casa dvs. ? b) păi, dacă le-ați declarat verbal că televizoarele sunt ACASÃ la dvs. ce rost mai avea continuarea percheziției la acea cabană ? Acesta constituie un abuz. c) cine v-a întrebat ? cumva procurorul orice polițist din acea grupă ? ori vă hărțuiau toți pe apucate ? 2) la prezentare și înainte de a intra în proprietatea dvs., procurorul era obligat : să-și decline identitatea și scopul misiunii sale, să vă citească ordinul de percheziție, să verifice exact persoana pe numele căruia era emis acel mandat, locația și adresa exactă a imobilului trecut în acel ordin, să semnați de luare la cunoștință. 3) odată ce dvs. erați la poliție pt. semnarea P.V de percheziție la CABANÃ, nimeni NU AVEA DREPTUL să uzeze de viclenie și să comită abuzul de a vă percheziționa casa, profitând de faptul că erați ocupat temporar cu citirea și semnarea acelui P.V. Eu consider în temeiul lei un abuz grosolan al magistratului procuror și a celeilalte echipe de polițiști de sub comanda lui. 4) pe ce motiv/considerente v-au fotografiat alte documente din acel diplomat ? Diplomatul era încuiat și l-au spart ? Fapta constituie abuz și distrugere sancționată de C.P. 5) prezumția de nevinovăție primează întotdeauna.Adevăru îl poate stabili doar instanța penală. 6) dacă considerați necesar, puteți depune o Plângere Penală de îndată împotriva tuturor și o întocmiți în 2 exemplare din care : 1 ex. îl depuneți, 1 ex. îl opriți pt. dvs (termen în interiorul a 2 luni de la percheziția abuzivă) la Parchetul d.p.l. judecătoria locală/de sector, personal ori mai rezonabil prin poștă cu scrisoare recomandată cu Confirmare de primire.Păstrați Confirmarea de primire cu Factura poștei+ex. nr. 2 al plângerii.Veți fi chemat la poliție, prilej cu care vi se va solicita o declarație de susținere a plângerii (lecturați mai înainte conținutul din ex. 2 al acelei plângeri, astfel mergeți la poliție cu ”lecția învățată” și cu ”temele” la zi.Luați cu dvs ex.2, aveți dreptul să-l consultați întrucât ați avut niște necazuri în ultimul timp și sunteți și cam ”uituc” din fire. Hâc ! ) Multă baftă ! Și să auzim de bine.
multumesc de raspuns dar politistul care a facut toata treaba are relatii la judet cine ma poate ajuta . pe avocat net intodeauna am reusit datorita raspunsuriilor care mi-ati dat si va multumesc dar am nevoie disperata de ajutor stiu ca au gresit dar legea e pentru toti din cauza perchezitiilor eu trebuie sa ma mut de la parinti exista cineva care sa ma ajute sau trebuie sa tac si sa inghit