avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... POLITIST PARTAS LA ACOPERIREA HOTULUI- AM CERUT ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

POLITIST PARTAS LA ACOPERIREA HOTULUI- AM CERUT PERCHEZITIE LA HOT - POLITISTUL A INSTIINTAT HOTUL SA DISPARA CU LUCRURILE FURATE..

Mai acu 3 luni am reclamat unui post de politie de la tara ca un neam,,verisor mia luat impotriva vointei mele lucruri din casa. televizorul mi la luat tinindu-mi cutitul la git ! mia luat aragazul si multe alte lucruri. Dupa cum am sscris am reclamat politiei. Si am spus a se face o perchezitie ( chiar am solicitat in declaratia mea ) Politistul mia spus----Nu poate face perchezitie ca nu sa inceput urmarirea penala ) A chemat la politie acel verisor caruia i sa comunicat totul. Va dati seama ca in secunda nr. doi verisorul sia anuntat nevasta si lucrurile au disparut din casa lui.. Dar si sustine ca eu iam dat lucrurile de buna voie..
Dupa citeva zile verisorul a adus la politie numai televizorul- pe care l-am primit sub proces verbal- De restul lucrurilor politistul a zis ca nu il intereseaza. si nu am mai primit nimic. O multime se lucruri.
Politistul la anuntata pe verisorul meu. de ce nu a cerut politistul efectuarea unei perchezitii ? de ce a nuntat hotul ?X-(#-o
CUM SI UNDE RECLAM ACEST POLITIST
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 22:12, 25 Iunie 2010
@dorudoru, am primit mesajul dv (multiplicat de 20 de ori) :O
Va raspund aici pt ca ceilalti sa aiba posibilitatea sa ma contrazica…

Astfel: in momentul in care dv ati fost la politie se cheama ca ati facut o plangere impotriva varului dv – nu aveati de ales. Iar politistul, fiind astfel sesizat (incepea cercetarea plangerii), era obligat sa il cheme si sa ii spuna ca s-a depus impotriva lui o plangere – e dreptul lui (constitutional) sa i se aduca la cunostinta ca i s-au adus acuzatii penale (talharie – cum pare la prima vedere, avand in vedere afirmatia ca a tinut cutitul la gatul dv). E logic – nu? – ca trebuia sa il anute – altfel cum ar fi cercetat fapta pe care dv ati sesizat-o?
Nu prea avea in baza a ce sa ceara un mandat de perchezitie si fara mandat - am mai scris - putea intra in casa varului numai cu acordul acestuia.

Faptul ca varul a adus TV-ul si politaiul a zis ca de restul nu-l intereseaza e abuz (am scris si in celalalt mesaj) pentru ca el trebuia sa termine aceasta cercetare a plangerii facuta de dv. Trebuia sa existe o "rezolvare” – cum a inchis "dosarul”? Ca nu putea scrie ca nu-l intereseaza si nici sa scrie ca "bunurile au fost restituite si partile s-ai impacat” (pt ca nu au fost restituite toate bunurile) – in ideea ca a fost vorba despre un "simplu” furt intre membri de familie. Asadar puteti insista sa... propuna o solutie si, eventual sa trimita dosarul mai departe. In cazul perchezitiei, insa, nu putea face nimic... chiar daca dv ati cerut aceasta...

Am inteles cum stau lucrurile in realitate si de aceea ramane sa dovediti eventualele abuzuri ale politistului.
Sau, mergeti si depuneti plangerea (impotriva varului) la procuror – Parchetul de pe langa judecatoria de care "apartine” satul... si vedeti atunci cum se va comporta politistul...
Da, situatia pare urata... dar trebuie rezolvata conform legii iar daca unii reusesc sa "pacaleasca pe cei care trebuie sa aplice legea" e o chestiune care nu mai tzine – din pacate – de logica juridica si de lege...
:giggle:
sigur...un denunt..intemeiat pe o poveste..a unui faptuitor..
nici macar invinuit ..din poveste
dar lupta tre' sa mearga..ca-i in calea gandirii noastre si s-ar putea sa ne impiedice;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie domiciliara la cumparator de buna credinta hartuit de politie Gherman Adrian Gherman Adrian Buna In urma cu doua luni am cumparat doua televizoare de la cineva, dupa un timp müam trezit cu doua echipe de politie la domiciliu si la o cabana pe care o ... (vezi toată discuția)
Perchezitie domiciliara ilegala? DrAGoS80 DrAGoS80 Buna ziua! Am apelat la acest forum in speranta ca voi gasi un raspuns care o sa-mi fie de ajutor in urmatoarea problema: Acum 2 zile, s-au prezentat 2 ... (vezi toată discuția)
Perchezitie la domiciliu ilegala ? mire9 mire9 Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul ... (vezi toată discuția)