avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala evacuare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala evacuare

Va salut! Am si eu nevoie de sfaturile dvs:
Am o locuinta coproprietate cu fosta sotie din care urmeaza sa fiu evacuat pe baza unei ordonante presedintiale. Concret:
Am achizitionat aceasta locuinta in Iulie 2006 cu doua saptamani inainte de a naste fota sotie. Dupa ce a nascut sotia am locuit impreuna intr-o alta locuinta a sotiei mele, intrucat garsoniera ce o cumparasem nu era amenajata. La doua luni de la nastere sotia a parasit caminul conjugal de buna voie si s-a mutat la parintii ei in provincie. La o luna dupa plecarea sotiei eu m-am mutat singur in noua locuinta, iar sotia nu s-a mai reintors acasa decat dupa terminarea concediului postnatal de doi ani lasand copilul in continuare la parintii sai. Am divortat si fosta sotie la un an dupa divort (copilul avand 4 ani) a deschis in instanta o cerere de evacuare a mea din locuinta coproprietate (unde ea nu a locuit niciodata) pe calea unei ordonante presedintiale invocand motivul ca vrea sa aduca copilul la gradinita. La fond i sa respins cererea iar la recurs i s-a admis cererea de evacuare a mea din locuinta.
Eu ma simt afectat de aceasta nedreptate ce mi s-a facut si va cer sprijinul sa ma invatati ce pot face in aceasta situatie si daca pot depune contestatie in anulare si cum sa procedez.
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Andreea Tudor , Avocat 18:03, 25 Iunie 2010
trebuie sa urmariti actiunea principala de evacuare pentru ca ordonanta presedintiala este temporara numai pana la solutionarea definitiva si irevocabila a actiunii principale.
contestatie in anulare puteti depune numai pentru motive ce nu tin de fondul cauzei, conform dispozitiilor art. 317, 318 C.procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept locuinta in timpul divortului ela76 ela76 In cazul unei mame cu un copil minor de 6 ani jumatate, care este in divort si s-a mutat in chirie, are sanse de castig daca solicita in cadrul procesului de ... (vezi toată discuția)
Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)
Parasirea de domiciliu ContSters60887 ContSters60887 buna seara numele meu este ela...am introdus actiunea de divort si as vrea ca sotul meu sa paraseasca locuinta...cum ma poate afecta pe mine lucrul asta??? ... (vezi toată discuția)