avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se judeca in apel?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se judeca in apel?

Buna seara! am avut un proces legat de o proprietate , instanta s-a pronuntyat ,pe fond ,am castigat in sensul ca s-a respins cererea reclamantului ,cu drept de apel in 10 zile .La apel se reia totul ,probe martori inscrisuri etc ,? sau se judeca doar ce se formuleaza in apel?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 21:04, 25 Iunie 2010
In apel nu se rejudeca cauza, ci se judeca modul in care a judecat instanta de fond raportat la probele din dosar si motivele de apel
Multumesc pentru raspuns ! Pe fond ,judecata s-a intins pe 4 ani , acum va fi ceva mai rapid ?un termen ,doua ,? ce parere aveti ?
In apel se pot propune si administra si probe noi in
conformitate cu prevderile art. 292 C.pr.civ.
In apel se ataca sentinta data de instanta de fond, iar cererea de apel o face partea in proces care este nemultumita de solutia data in cauza. Deci, instanta de apel, verifica motivarea sentintei , functie de actele si lucrarile dosarului.
Rar se intampla ca instanta de apel sa trimita cauza spre rejudecare la instanta de fond - nu de la inceput - ci de la o anumita faza sau etapa a procesului, daca exista motive.
In apel, instanta investita judeca apelul declarat de catre parte adversa in baza motivelor pe care se intemeiaza si se pronunta ca atare...

Alte discuții în legătură

Introducere nou pirit in solidar eugen82 eugen82 caut jurisprudenta privind admisibilitatea introducerii unui nou pirit in solidar in cursul procesului in prima instanta dar dupa prima zi de infatisare , ... (vezi toată discuția)
Judecarea apelului alexa_sidorencu alexa_sidorencu Sunt reclamanta intr-un dosar,am castigat pe fond,acum paratul a depus apel,in cererea de apel nu s-a mentionat nimic nou(de fapt aceleasi motive au fost ... (vezi toată discuția)
Retinere spre judecare in apel a cererii de divort. dandanaua dandanaua La fond, dupa ce s-a administrat proba cu ancheta sociala, depusa la dosar, la termenul la care martorii propusi de reclamant si incuviintati de instanta erau ... (vezi toată discuția)