avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conventiile civile
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conventiile civile

Se retine contributia la sanatate de 6,5% pentru conventiile civile, in ce baza legala ? si daca este legal ca Casa Judeteana de Brasov sa activeze pe site o "lista a rusinii" asa au numit-o ei, si sa-ti perceapa aceasta cota de plata incepand cu anul 2005.
S-a depus contestatie, cu acte, copii dupa decizie de impune anuala, si copie dupa cartea de munca, si buletin.Casa de Sanatate invoca Legea 95/2006, cf,art,257 alin.1. Ma intreb de ce trebuie sa achitam 2 contributii si la conventii civile , si la locul de munca unde suntem incadrati cu carte de munca, Astept un raspuns cat mai urgent, Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:27, 25 Iunie 2010
1. Asa este legea, fie ca ne convine sau nu.
2. Contestatiile le veti face degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele care exercita profesii liberale platesc cass 5,5% sau 6,5% Georgeta U.A. Georgeta U.A. Buna ziua Potrivit art. 257 alin.2 lit.a din legea 95/2006 Începând cu 1 iulie 2008, cotele prevazute la art. 257 vor fi urmatoarele: ART. 257 ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate la conventie civila in 2005 MIV MIV buna ziua, in anul 2005 pe langa veniturile din salarii, am avut 3 luni un contract civil in val. de 56 lei net. acum in 2010 am primit somatie de plata de ... (vezi toată discuția)
Cas agent de asigurari lavinia2008 lavinia2008 Salut tuturor, am o intrebare legata de obligativitatea platii CAS. Sa expun pe scurt datele persoanei pentru care ma interesez: - lucreaza, din 2004, pe ... (vezi toată discuția)