avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... motive retinere pentru inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

motive retinere pentru inselaciune?

buna seara,
imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu politia, nu poate influenta ancheta sau martorii de ce totusi este arestat pentru 29 de zile?
acuzatul are dreptul sa sustina proba de consurs pentru intrare la facultate sau sa frecventeze cursurile unei facultati al carei student este? se poate face sub escorta aprobata de procuror sau de judecator?
multumesc frumos,
In afara celor aratate de dna.avocat ,importante sunt si probatoriile administrate pana in prezent in cauza,dar este adevarat,ca va avea mare pondere si strategia de aprare pe care o veti aborda.
In practica judiciara sunt destul de rare cazurile de inselaciune ptr care sa luat masura arestarii preventive. Ce valoare are prejudiciul?
Va multumesc frumos pentru raspunsurile la obiect si cu citarea concret a articolelor din cp. Singurele alineate la care nu se incadreaza sa fie cercetat in libertate sunt forma agravanta 10-20 ani, si faptul ca nu s-a recuperat suma, f importanta dealtfel. Cit de mult conteaza insa faptul ca el a fost atit de fraier incit nu a luat niciun leu, dar initial i s-au promis bani? Prietenul meu este complice, in forma organizata peste 3 persoane. Dar in conditiile actuale nu mai are cum sa realizeze alta fapta de inselaciune. Este o prezumtie de atenuare a pedepsei faptul ca are o varsta f tinara de 19 ani? Ce pedeapsa risca alta persoana care a aprobat acea actiune(probabil din prostie si incompetenta) intocmai cu a prietenului meu, se poate spune ca nefiind cu intentie, este considerata doar o neglijenta in serviciu? Cum este posibil ca alte persoane din acest grup sa fie cercetate in stare de libertate daca au luat bani din operatiune si au cazier penal fiind cunoscuti cu multe antecedente penale in trecut si el nu?
Pericolul concret al faptuitorului pentru ordinea publica lipseste cu desavirsire deoarece a disparut ipoteza si atributiile anterioare care au facut posibila aceasta actiune.
Este prejudiciul mare...
E f greu...fara prejudiciu macar partial recuperat...
stimati colegi.
- nu vinovatia conteaza in stabilirea pericolului social concret pentru ordinea publica
- nu conteaza de asemenea nici indiciile, valoare au doar probele
- nu conteaza nici prejudiciul
- conteaza insa durata pedepsei (mai mare de 4 ani) si probele temeinice care pot dovedi ca lasare in libertate .............
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
ContSters112731, utilizator

Alte discuții în legătură

Ma poate retine preventiv? nikolos nikolos Dosarul unui accident privind art 178 alin 2 si 184 alin 2 si 4 cp cu 5 plangeri pe parte civila va ajunge la procuror unde voi fii chemat cu avocatul pt ... (vezi toată discuția)
Mandatul de arestare preventiva roxanafey roxanafey ce faci atunci cand masura arestarii preventive se sustine pe litera f art 148 cod procedura penala si procurorii nu probeaza aceasta masura cu nimic si totusi ... (vezi toată discuția)
3 intrebari despre cercetarea penala rosemore rosemore Hi Am 2 intrebari. 1.In cazul unui dosar penal cand procurorul solicita arestarea preventiva o face pe baza unor probe pe care trebuie sa le sustina prin ... (vezi toată discuția)