avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general asociat unic student
Discuție deschisă în Contabilitate în general

asociat unic student

un asociat unic student este obligat sa plateasca contributii la casa de sanatate pentru dividendele realizate ? Nu mai este salariat in alta parte , nu are alte venituri decat dividendele .Dar la casa de pensii este obligat sa contribuie ? La ce suma?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 08:49, 26 Iunie 2010
Faptul ca esti student nu te avantajaza aici.
Pana acum nu s-a platit cas pe dividende, dar exista un roiect de lege care prevede că vor fi asigurate obligatoriu în sistemul public de pensii persoanele care realizează din dividende un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel puţin patru salarii medii brute, între care şi cei cu venituri provenite exclusiv din drepturi de autor, convenţii civile sau contracte de colaborare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua .sunt pensionar .am lucrat cu contracte de colaborare ... aser aser Buna ziua .sunt pensionar .Am lucrat cu contracte de colaborare intre 1997 -2009. Vă rog sa-mi spuneți dacă pentru munca de colaborare se plăteau sau nu ... (vezi toată discuția)
Am iesit la pensie in anul 1999 şi am facut inainte si dupa ... lotuss lotuss Am iesit la pensie in anul 1999 şi am facut inainte si dupa ( 2012) prin colaborare sondaje de opinie. Ştiu că Centrul de sondaje a achitat impozite şi ... (vezi toată discuția)
Contractul de asigurare sociala este obligatoriu pt asociatii unici? Lilianabene Lilianabene Buna ziua, Un asociat unic a incheiat un contract de asigurare sociala cu Casa de pensii urmand sa achitate obligatiile stabilite prin contract.La un moment ... (vezi toată discuția)