Buna ziua,
Un asociat unic a incheiat un contract de asigurare sociala cu Casa de pensii urmand sa achitate obligatiile stabilite prin contract.La un moment dat a fost in imposibilitate de plata si au ramas neachitate cateva luni inainte de a se angaja ca salariat in propria firma.Pentru lunile ramase Casa de pensii a calculat o suma imensa ca fiind dobanzi si penalitati de intarziere si refuza sa completeza cartea de munca pt. perioada pt.care s-au achitat contributiile.Cand am mers sa vedem despre ce este vorba ne-au spus ca era obligat sa plateasca si acele luni deoarece ... si ne-au citat din lege:"Art. 5. - (1) In sistemul public sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii: IV. persoanele care realizeaza un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel putin 3 salarii medii brute, si care se afla in una dintre situatiile urmatoare:
a) asociat unic, asociati, comanditari sau actionari;
Am facut precizarea ca societatea nu a avut profit, asociatul unic nu a incasat dividende deci nu a realizat venit brut pe an calendaristic... dar nu am avut cu cine discuta.
Avem dreptate noi sau suntem obligati sa platim chiar daca in acele luni asociatul unic nu a realizat nici un fel de venit brut?
Va multumesc
odata ce inchei un contract, nu e normal sa-ti respecti obligatiile nascute din el? eu spun ca da.
ati instiintat >imediat< casa de pensii de "imposibilitatea" in care va aflati...?!