avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Angajare asociat unic pe firma lui
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Angajare asociat unic pe firma lui

As dori sa stiu daca un asociat unic poate fi angajat in propria firma.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 18:18, 4 Noiembrie 2010
Da poate, si chiar este indicat.
Va multumesc pentru raspuns. Puteti sa imi spuneti de ce ,,chiar este indicat''?asta pentru cultura mea .
DIn punctul de vedere al Inspectoratului Teritorial de Munca , administratorul societatii trebuie in mod obligatoriu sa aiba incheiat contract individual de munca cu societatea pe care o administreaza . Este un regulamant , sau ordonanta de urgenta in acest sens , pe care nu o am la indemana , dar o caut , daca va intereseza mai amanuntit.
Va multumesc din suflet pentru amabilitate.
Chiar as citi aceasta ordonanta,cred ca nu este de prea mult timp emisa,stiam ca un administrator de firma nu poate fi propriul sau angajat,dar cum tot timpul se schimba legi nu mai sunt la curent.
suciugeorgeta a scris:

As dori sa stiu daca un asociat unic poate fi angajat in propria firma.
Va multumesc.


LEGEA 31, textul in vigoare de la 29.06.2007, art.196 : (3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.

Alte discuții în legătură

Contract asigurat cu casa de pensii la 1 leu ContSters109653 ContSters109653 Va rog sa-mi detalii , baza legala , conform careia , ca PFA , pot sa fiu sau nu asigurata in sistemul public de asigurari sociale PENSII . In anul 2006( nov) ... (vezi toată discuția)
Asigurare cas Doina Elena Doina Elena ma lamuriti si pe mine, va rog? Un salariat isi deschide si o mica afacere. Este obligat sa plateasca cas si la firma lui ca asociat? Merci (vezi toată discuția)
Administrator vs angajat lexy3k lexy3k am un SRL (adicasunt pe cale sa il fac:) ) daca eu sunt administratorul si eu realizez toata munca mai am nevoie sa angajez pe cineva adica pot sa primesc eu ... (vezi toată discuția)