Buna ziua.
Am fost asociat unic si administrator la o societate comerciala.
1. In perioada 01.01.1995 am încheiat un contract de asigurat la I.T.M. Bucuresti care a incetat la data de 01.05.2000 conf. O.U.G. nr. 41/2000.
2. Incepand cu data de 01.04.2001 am incheiat un contract de asigurari sociale de stat la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti conform Legii nr. 19/2000. Acest contract a incetat la data de 01.07.2010.
Stiu ca, conform art. 16 alin. (4) Codului Muncii din 2003 si reactualizat in 2017, vechimea in munca este acea perioada in care salariatul a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca.
Dar incepand cu data de 1 aprilie 2001, vechimea in munca recunoscuta pentru stabilirea pensiilor a fost inlocuita cu notiunea de „stagiu de cotizare”.
Conform legii nr.19 din 17 martie 2000, privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale:
Art. 5. - (1) În sistemul public sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
IV. persoanele care realizează un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel puţin 3 salarii medii brute pe economie, şi care se află în una dintre situaţiile următoare:
a) asociat unic, asociaţi, comanditari sau acţionari;
b) administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare sau de management;
Mentionez ca am facut aceste contracte deoarece la vremea respectiva cand am mers la Camera de Munca, mi s-a spus ca legea nu imi permitea sa am C.I.M ca asociat unic (un asociat unic nu se putea angaja singur ..., trebuiau 2 asociati care se angajau unul pe celalalt . Ca asociat unic nu pot semna C.I.M. si ca angajat si ca angajator )
Va rog sa-mi comunicati daca perioada 01.01.1995 – 2003 ( cand apare Codul Muncii in care se face distictia intre vechime in munca si stagiu de cotizare ), este considerata vechime in munca.
Va multumesc.