avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am iesit la pensie in anul 1999 şi am facut inainte ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am iesit la pensie in anul 1999 şi am facut inainte si dupa ...

Am iesit la pensie in anul 1999 şi am facut inainte si dupa ( 2012) prin colaborare sondaje de opinie. Ştiu că Centrul de sondaje a achitat impozite şi alte contribuții. Eu personal nu am mai contribuit cu nimic pentru pensii fiind deja pensionară. Aş dori să ştiu între ce ani au plătit amgajatorii , cf. legislației , contribuții la pensii pentru cei care am lucrat sporadic in calitate de colaboratori şi dacă aceste contribuții pot fi aflate de la CNPP. Multumesc pentru amabilitate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 16 Decembrie 2023
Potrivit legislatiei in vigoare la acea data, persoanele care presta munca în baza unei convenţii civile de prestări de servicii puteau încheia contracte de asigurări sociale. (prevedere in vigoare pana in martie 2003).

Dupa aceasta data, persoanele care realizează un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel puţin 3 salarii medii brute, şi care realizează venituri din activităţi profesionale erau asigurate obligatoriu in sistemul public de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua .sunt pensionar .am lucrat cu contracte de colaborare ... aser aser Buna ziua .sunt pensionar .Am lucrat cu contracte de colaborare intre 1997 -2009. Vă rog sa-mi spuneți dacă pentru munca de colaborare se plăteau sau nu ... (vezi toată discuția)
In legea nouă a pensiilor la recalculare se iau in seamă adeverinte ... geavela geavela In Legea nouă a pensiilor la recalculare se iau in seamă adeverinte privind sumele incasate a )pentru o Invenție aplicată in perioada 1995 2002 şi b) ... (vezi toată discuția)
Asociat unic student angi_morariu angi_morariu un asociat unic student este obligat sa plateasca contributii la casa de sanatate pentru dividendele realizate ? Nu mai este salariat in alta parte , nu are ... (vezi toată discuția)