avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daca pot obtine o casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daca pot obtine o casa

am locuit in chirie , fara contract, intr-un apartament care era la la randul lui dat in chirie de la stat , am locuit in el 10 ani, si as dori sa stiu daca puteam sa-l cumpar, fara acordul proprietarului care avea contract de chirie
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:21, 26 Iunie 2010
Trebuie sa va adresati proprietarului de drept banuesc Primarie si acolo veti afla toate detaliile.
Dreptul de preemtiune la vanzarea unui imobil il are titularul de contract de inchiriere.
Deoarece dv. ati locuit acolo fara forme legale, nu puteati sa-l cumparati fara acordul chiriasului legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemtiune cf. art. 1828 din codul civil? nicusorilinca nicusorilinca Daca in prezent, titularul unui contract de inchiriere, al unui apartament de serviciu, ar dori sa cumpere acest imobil, poate beneficia de un drept de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa 10 ani mid72 mid72 Locuiesc cu chirie intr-un ap al carui proprietar a murit in urma cu 10 ani. Platesc chiria fratilor lui. Vine acasa curentul pe numele lui, de la fisc tot pe ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ContSters222418 ContSters222418 Sunt proprietar al unui apartament, situat intr-un imobil al Primariei care , mai detine un apartament inchiriat in acelasi imobil . Avand in vedere ca sunt ... (vezi toată discuția)