avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Sunt proprietar al unui apartament, situat intr-un imobil al Primariei care , mai detine un apartament inchiriat in acelasi imobil . Avand in vedere ca sunt proprietar pe cca.70% din imobil ,iar chiriasul Primariei vrea sa faca schimb , proprietarul ,respectiv Primaria , este obligata prin lege sa-mi ceara acceptul cu privire la repartitia noului chirias ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters222418 , utilizator 19:59, 14 Septembrie 2011
nu se înțelege foarte bine dacă sunteți proprietar al unui apartament sau sunteți ”proprietar” al unui imobil proprietatea primăriei adică chiriaș. și de unde cei 70%? dacă sunteți proprietar al unui imobil atunci numai dv-stră puteți uza de atributele acestui drept de proprietate, dacă sunteți chiriaș, atunci proprietarul și chiriașul trebuie să respecte contractul de închiriere pe care l-au încheiat. proproprietarul își poate închiria restul proprietăților fără a fi necesar acordul altor chiriași.
Sunt proprietar al unui apartament . Acest apartament este situat intr-un imobil cu etaj , unde mai este un apartament(2 cam) cu chiriasi ai Primariei.
Apartamentul l-am cumparat tot de la Primarie , Legea 112.
Deci , imobilul este format din 2 apartamente , unul in proprietate si altul in chirie.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)
Chiriasi in imobil comun.se cere acord sau nu? hopeless1 hopeless1 buna ziua tuturor si va doresc un martie frumos! am si eu o intrebare: intr-un imobil (casa cu un etaj) la parter e un proprietar la etaj alt proprietar; ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatii comune la bloc dan.predescu@yahoo.com dan.predescu@yahoo.com Buna ziua, In momentul de fata avem in cadrul asociatiei de proprietari toate cele 12 spatii comune (boxe) sunt inchiriate catre proprietarii din bloc fara a ... (vezi toată discuția)