avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As putea obtine o procura pentru prelungirea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As putea obtine o procura pentru prelungirea unui pasaport SUA de catre altcineva in SUA?

Buna seara! Intrebarea mea este: As putea, si daca da, cum, obtine o procura de imputernicire pentru prelungirea unui pasaport SUA (toate actele sunt ok, certificat de nastere, social security number) in SUA de catre o ruda? Nu ma pot duce la Ambasada din Romania, din anumite motive. Dar am dubla cetatenie, si romana, si americana, si vreau sa stiu daca pot imputernici pe cineva de acolo sa mi-l prelungeasca acolo. Pot face un act prin notariat? E nevoie sa fim amandoi prezenti?
Cel mai recent răspuns: annakarenina23 , utilizator 16:39, 26 Iunie 2010
Din cunostintele mele pasapoartele nu se mai prelungesc (daca este vorba de pasaportul de tip vechi -n-ati specificat-) si in ceea ce priveste imputernicirea unei alte persoane prin procura speciala pentru a face acest lucru se pare ca nu mai este valabila de ceva vreme.
[ link extern ]
Puteti afla orice detalii apeland urmatoarele numere ale consulatului american la Bucuresti: tel 021 200-3300 si fax 021 200-3505
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

In aceste conditii, persoana pe care vreti s-o imputerniciti poate afla mai multe informatii pe plan local. Succes.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
Laura Ciobeica, moderator
Multumesc pentru raspuns, apreciez.
Insa, nu stiu daca ati inteles... Nu vreau sa imi prelungesc pasaportul romanesc, ci cel american, acolo... domiciliul meu este in Ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validarea in romania a casatoriei facute in sua udrea-aneta udrea-aneta In urma casatoriei dintre o cetateanca romanca cu un cetatean american, facuta in SUA , Los Angeles, in sept.2011, cu schimbarea numelui, care sunt ... (vezi toată discuția)
Obtinere dovada cetatenie romana in vederea obtinerii cnp Elenacristina Elenacristina Buna ziua cum si de unde se obtine o dovada a cetateniei unei persoane cu dubla cetatenie - romana / americana, cu domiciliul un SUA, in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)