avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... validarea in romania a casatoriei facute in SUA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

validarea in romania a casatoriei facute in SUA

In urma casatoriei dintre o cetateanca romanca cu un cetatean american, facuta in SUA , Los Angeles, in sept.2011, cu schimbarea numelui, care sunt demersurile pentru inregistrarea casatoriei in Romania si schimbarea pasaportului romanesc si a actului de identitate pe noul nume?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:36, 25 Iunie 2012
Puteti face inscrierea la ambasada/consulat in SUA. Detalii aici:
[ link extern ]

Dupa ce obtineti certificatul de casatorie romanesc tot la consulat puteti depune actele pentru cartea de identitate:
[ link extern ]
si pentru pasaport:
[ link extern ]

Inregistrarea certificatului de casatorie, in Romania, prin intermediul unui mandatar din România, în baza unei procuri de reprezentare, a unei casatorii facuta in SUA
Certificatul de casatorie se poate transcrie in Romania la Starea Civila de locul dvs. de domiciliu printr-o procura speciala, facuta ori la un notar care are apostila de la Haga ori la consulatul Romaniei.
Aveti aici detalii (nu mai incarcam forumul, sunt multe topicuri unde sunt enumerate actele necesare transcrierii):
[ link extern ]

Cititi ce scrie la acel link si daca aveti intrebari, reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura din america pentru vanzarea unui teren in romania cori_bv cori_bv Pe pagina Consulatului General al Romaniei la Los Angeles secciunea: Acte notariale putem citi: Pentru recunoașterea de către autoritățile române a ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane pentru copil nascut in sua ilie0001 ilie0001 Buna ziua, Va rog sa ma consiliati in urmatoarea situatie: Am baiatul in SUA, are si cetatenie romana si americana. Acum are un copil nasut in America (mama ... (vezi toată discuția)
Recunoastere certificat de divort american in romania bee79 bee79 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt documentele de care ar avea nevoie sora mea pentru recunoasterea certificatului de divort american in Romania? Mentionez ... (vezi toată discuția)