avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum recuperez cartea de munca si lichidarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum recuperez cartea de munca si lichidarea

buna ziua!
am fost angajata la o firma timp de patru ani, in luna aprilie 2010, am solicitat cateva zile din concediu, dar mi sau refuzate pe motiv ca nu ma poate inlocui nimeni, in aceeasi zi mi s-a spus ca daca nu imi convine sa imi dau demisia, ceea ce am si facut , am demisionat cu preaviz de 20 de zile , pecare l-am stat toate cele 9 ore pe zi si 5 ore sambata (13.05.2010-04.06.2010), dupa aceasta perioada nu mi-am primit drepturile salaraiale adica nici plata lichidari pe luna mai,nici plata zileleor din concediu,nici plata celor 4 zile state peste luna, (precizez ca firma mai avea sa imi dea si bonuri de masa din luna decembrie pana in luna martie inclusiv), acum 2 sapatamani am cerut cartea de munca , mi sa sp ca imi va aduce ei cartea, si sa nu ma duc eu dupa ea,va rog ajutati-ma cum sa pocedez sa imi recuperez drepturile .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 26 Iunie 2010
Buna ziua !
Solicitati in scris firmei recuperarea acestor drepturi prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire si totodata sesizati ITM- ul in acest sens. In urma raspunsurilor primite, daca acestea nu sunt favorabile, iar drepturile nu v- au fost acordate, puteti actiona in instanta angajatorul.
In acest sens puteti apela si la un avocat.
Cu stima !
~ Conținut șters la cerere ~
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de unca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul (in speta, judecatoria in raza careia isi are sediul angajatorul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inplicatii juridice anidarius anidarius Sunt Director Economic, si de 2luni firma nu mi-a mai facut platile salariale. Ce implicatii juridice ar rezulta daca in cateva zile imi voi prezenta demisia ... (vezi toată discuția)
O mica problema mioarapetre mioarapetre Daca angajatorul refuza la prezentarea demisiei sa-mi plateasca salariul ce as putea sa fac pt a intra in posesia lui? (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna kumpel kumpel Va rog sa ma lamuriti in ce priveste acordarea concediului de odihna in urmatoarele cazuri: 1)- o persoana nou angajata poate pleca in concediu de odihna dupa ... (vezi toată discuția)