avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... :D
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

:D

as avea si eu o mik intrebare am o prietena are 16 si jumatate iar eu 20 si jumatate si nu ne intelegem cu parinti ei ...o tin permanent in casa sau insotit ... sa nu ne putem vedea .... si neam decis sa se mute la mine asa am si facut a venit mam ei cu politia ea dupa ce a depus plangere .... am fost la politie si a declarat ca a venit de buna voe ..... toate cele apoi mama ei a loato cu forta dak vreau sa ne casatorim sa o iau akasa si ea vrea ..... mam ei poate sami faca ceva cu politia ms
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:41, 26 Iunie 2010
Art. I. - Legea nr. 4/1953 - Codul familiei, republicata in Buletinul Oficial nr. 13 din 18 aprilie 1956, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Articolul 4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 4. - Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti.
:luck:
L.C.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria danidanidani danidanidani as avea si eu o mare rugaminte poate sami imi spuna cineva daca legal este posibil sa ma casatoresc cu o fata ia avand 16 ani si eu 19 daca amandoi ne dorim ... (vezi toată discuția)
Varsta pentru casatorie alin241 alin241 am o prietena de 16 ani eu am 27 ani ma pot casatori cu ea? (vezi toată discuția)
Care e varsta legala pentru casatorie? bagdad bagdad am un prieten ce are o relatie cu o minora de15 anisi-ntreaba la cati ani se poate casatori (vezi toată discuția)