avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnari

sunt condamnat la 3 ani si sunt in strainatate si au trecu deja 3 ani cit trebuie sa mai astept sa se stearga pedeapsa de tot
Cel mai recent răspuns: Cristian Cosma , Consilier juridic 16:30, 26 Iunie 2010
dar sa mai fac ceva in instanta fara sa astept termenul nu se mai poate face chiar nimic
Pentru a va putea reintorce in tara fara emotii din punct de vedere juridic din cauza condamnarii de 3 ani, trebuie sa beneficiati de prescriptia executarii pedepsei si nu de reabilitare. Prescriptia executarii pedepsei este o cauza care inlatura executarea pedepsei si este prevazuta de art.125 si art.126 C.pen..
Pentru o condamnare definitiva la pedeapsa cu inchisoare de 3 ani cu executare se aplica prevederile de la art.126 alin.(1) lit.b) C.pen. (termenele de prescriptie a executarii pedepsei) care prevede ca trebuie sa treaca 5 ani, plus durata pedepsei ce urmeaza a fi executata. Asadar termenul de prescriptie care functioneaza in cazul condamnarii d-voastra est unul de 8 ani, din care inteleg, ca au trecut 3 ani. Mai trebuie sa aveti rabdare 5 ani. Cititi si despre www.avocatnet.ro/content/for...
De asemenea cred ca v-ar interesa si www.avocatnet.ro/content/for...

"dar sa mai fac ceva in instanta fara sa astept termenul nu se mai poate face chiar nimic?"

Puteti sa angajati un avocat, care sa aibe acces la dosar si sa vada daca sunt indeplinite conditiile unei revizuiri si sa incercati sa obtineti rejudecarea, repet doar cineva care are posibilitatea sa ia contact cu dosarul va poate edifica.
Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
Cristian Cosma, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere pedeapsa JULI5 JULI5 In anul 2004 in decembrie am fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare. In anul 2010 am depus o cerere de contestatie in anulare care mi'a fost respinsa. ... (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa de 1 an FLAV12 FLAV12 Cand se prescrie o pedeapsa de 1 an pentru conducere fara permis? Hotararea a ramas definitiva in 02 februarie 2007. ... (vezi toată discuția)
Reabilitare IamSuperFlo IamSuperFlo Am avut un dosar penal, mi-am respectat toate obligaţiile faţă de stat, iar la finalul termenului de suspendare , ofiţerul de probaţiune mi-a spus că ... (vezi toată discuția)