avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma platitoare sau nu de tva.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma platitoare sau nu de tva.

buna ziua! vreau sa adresez o intrebare catre ce-i ce sunt in masura sa raspunda cu sparanta ca nu plictisesc. vreau sa infiintez o firma de constructii si nu sunt hotarat cum sa o trec. platitoare sau nu de tva, tinand cont ca trebuie sa-mi achizitionez o masina si ceva scule! multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ionel Popa , Mediator 09:42, 27 Iunie 2010
Pai nu trebuie sa tineti cont numai de asta , mai e si cifra de afaceri, sunt mai multe, exista un prag al cifrei de afaceri pe care daca il estimati ca il veti atinge atunci va declarati platitor de TVA, daca nu , atunci nu.
Mai trebuie sa tineti seama si de ce fel de clienti aveti, persoane fizice, juridice, sunt mai multe chestiuni. Poate un consultant fiscal va lamureste.
asa este! dupa parerea mea o sa ma invart in jurul a 50-70 de mii de euro pe an si majoritatea clientilor vor fi societati!
eu as face cu TVA
Infiintati firma platitoare de TVA
confirm. platitoare de tva, mai ales ca o sa fie 24% cel putin.

Alte discuții în legătură

Ajutor in alegere tip de firma Bogdan-Lucian Bogdan-Lucian Buna seara, Posibil sa mai discutat.... Impreuna cu un prieten ne-am decis sa incepem o afacere. Vrem sa facem un service pc (pe langa service vom ... (vezi toată discuția)
Trecere autovehicol de pe sc pe pf oprea_rodica68 oprea_rodica68 cum pot sa trec 2autovehicole de pe sc pe pf ptr ca platesc prea mult la RCA? (vezi toată discuția)
Platitor/neplatitor de tva ContSters115447 ContSters115447 buna ziua,am si eu o nelamurire,stiu ca poti sa declari la infiintarea firmei daca esti sau nu platitor de tva ,dar daca depasesti plafonul cifrei de afaceri ... (vezi toată discuția)