avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumpare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumpare

Vreau sa cumpar un teren si as vrea sa stiu care sunt lucrurile principale pe care trebuie sa le urmaresc/verific, ca sa nu am surprize (sa nu mai fi fost, vandut, etc). Terenul este in extravilan, propus pt intravilan si drumul de acces urmeaza sa fie cesionat de catre proprietar primariei.
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 00:23, 21 Iunie 2007
Il cumparati de la Primarie?
Nu, de la proprietar. Acesta are un lot mare, pe care l-a parcelat. Eu vreau sa cumpar o parcela. Si am inteles ca proprietarul va cesiona Primariei drumul de acces, urmand ca aceasta sa aduca utilitatile langa teren.
la ce sa fi atent? la faptul sa fie intabulat asta insemnand sa aiba si documentatia cadastrala pentru identificare facuta altfel o sa te coste mult.....si oricum notarul nu ar face contractul fara inscriere in CF....
Daca toate actele lui sunt in regula, conform extras CF poti face linistit tranzactia pt ca notarul nu va face actele altfel, iar daca vrei sa construiesti ar fi util sa obtii inainte de cumparare avizele necesare pentru autorizatia de construire sau macar sa te interesezi daca poti construi. De ex. sa nu fie conducte de gaze, linii electrice aeriene sau subterane etc. Nu de alta, dar sa nu te trezesti ca ai cumparat un teren pentru a construi si sa nu-l poti folosi in acest scop.
Ce acte trebuie sa imi aduca vanzatorul la semnarea antecontractului? Pe mine ma intereseaza foarte mult ca pozitia reala a terenului sa corespunda cu o schita pe care mi-au dat-o ei. Cum verific asta?

Alte discuții în legătură

Conditii suplimentare in antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren dorincornea dorincornea Intentionez sa cumpar o parcela dintr-un teren intravilan care urmeaza sa fie dezmembrat. Terenul respectiv a fost teren arabil fara drum direct de acces ... (vezi toată discuția)
Acte necesare cumpararii unui teren NistorT NistorT Buna ziua, Doresc sa achizitionez un teren pentru a construi o casa si am o vaga idee ref la ce acte sa-i solicit vanzatorului: 1. cartea funciara? 2. ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren felisana felisana Buna ziua! As fi interesata de achizitionarea unui teren in suprafata de 5-10 ari. Nu am mai cumparat niciodata si as avea nevoie de niste ... (vezi toată discuția)