avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum imi recuperez aurul furat,dus la amanet?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum imi recuperez aurul furat,dus la amanet?

am fost jefuita in propria casa de unde mi-a fost furat aurul in timp ce dormeam.curios hotul a fost prins dar a amanetat tot aurul la case de amanet.politia ,sau mai degraba cel ce s-a ocupat de caz mi-a argumentat ca nu au lege sa imi mi-l ridice .dar legea spune altfel.unde e solutia?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:36, 26 Iunie 2010
ala de la amanet a fost de buna credinta, va despagubeste hotul.
Eu din cate stiu politia ridica aurul de la amanet si il restituie partii vatamate.
Amanetul ramane prejudiciat.
Dar, de vreo doi ani nu am mai avut cazuri de furt cu aur amanetat...
Daca intr-adevar aurul furat se afla la amanet si exista
dovezi in acest sens, organele de urmarire penal trebuie
sa dispuna confiscarea acestuia.
ART. 1909 Lucrurile miscãtoare se prescriu prin faptul posesiunii lor, fãrã sã fie trebuintã de vreo curgere de timp.
Cu toate acestea, cel ce a pierdut sau cel cãrui s-a furat un lucru, poate sã-l revendice în curs de trei ani, din ziua când l-a pierdut sau când i s-a furat, de la cel la care-l gãseste, rãmânând acestuia recurs în contra celui de la care îl are (C. civ. 472, 485, 972, 1156, 1598, 1730, 1751, 1846, 1910 ; C. civ. fr. 2279).

Aceste prevederi sunt in Codul civil.
Aici e vorba despre un dosar penal.
Nu uitati acest lucru!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
Daniel Coman, Avocat

Alte discuții în legătură

Masina furata din italia cumparata in romania. ciprian mircea ciprian mircea Buna ziua! Am cumparat in urma cu un an o masina inmatriculata in italia. Aceasta s-a dovedit a fi furata din italia in anul 2006. S-a deschis dosar ... (vezi toată discuția)
Temei juridic ridicarea bunului Nelupop Nelupop Buna Intrebarea mea este urmatoarea: Ce temei juridic poate sa stea la baza ridicari, de catre organele de urmarire penala , unui bun mobil - banuit furat - ... (vezi toată discuția)
Am fost furata marryy_lm marryy_lm am lasat unei familii vecine cheia de la casa sa mai ude florile. nepoata lor in virsta de 14 1/2 ani a intrat cu chei in casa si a furat toate bijuteriile din ... (vezi toată discuția)