avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatii

am gasit sa cumpar un teren , initial au fost 5 persoane care nu erau rude , cele 5 persoane au facut un act de donatie catre unul singur, aceea persoana imi vinde mie bucata de pamant , din declaratiile doamnei care imi vinde terenul unul avea 2 persoane aveau copii nascuti la data donatiei iar celelalte 2 femei sunt in varsta aprox 60-67 ani as vrea sa stiu daca exista vreo psibilitate ca actul de donatie sa fie atacat si daca as avea oarece probleme
sfatul meu ptr vs este sa declarati pretul real al terenului, iar contractul sa fie e vanzare cumparare.
S-a inteles ca o sa faceti contract de vanzare-cumparare.
Dvs. sunteti ingrijorat pt cele 4 donatii care s-au facut catre vanzator.

Nu cred ca aveti de ce sa va temeti. Teoretic exista posibilitati de revocare a donatiei, survenienta de copil este exclusa, dupa cum spuneti ca 2 aveau deja copii si celelalte 2 pers. sunt in varsta, ar mai fi niste motive legale posibile, dar ma indoiesc ca se aplica in speta.
Sa studieze bine notarul donatiile sa nu existe motive de nulitate sau anulabilitate.
In rest, sa fie intr-un ceas bun!
din declaratiile doamnei care imi vinde terenul unul avea 2 persoane aveau copii nascuti la data donatiei iar celelalte 2 femei sunt in varsta aprox 60-67 ani as vrea sa stiu daca exista vreo psibilitate ca actul de donatie sa fie atacat si daca as avea oarece probleme

Cele doua persoana in etate sa aiba certificate medico-legal care sa ateste ca discernamantul nu le este afectat.
Altminteri, actul poate fi lovit de nulitate relativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare (donatie mascata) corneliadanciu corneliadanciu La moartea tatalui meu , dorind sa deschid taxa de succesiune , am aflat de existenta unui contract de vanzare cumparare incheiat intre parintii mei si fata ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie pentru survenienta de copil mocanudan mocanudan Am revocat o donatie cu 4 terenuri pentru survenienta de copil. Instanta a revocat-o definitiv si irevocabil, in hotararea acesteia stipulandu-se clar ... (vezi toată discuția)
Donatie simulata gyoni8 gyoni8 Buna, Tata si mama ii fac contract de vanzare fratelui meu pe intregul lor patrimoniu. intrebari: 1. Ce sanse am sa declar respectivul act nul? 2.Care ... (vezi toată discuția)