- Care este procedura pentru divort in cazul in care cei doi sunt separati in fapt de 12 ani si de acord cu divortul. Copilul este major.
- Sotia poate pastra numele sotului dupa divort?
- Exista o modalitate de a urgenta pronuntarea divortului?
- Este nevoie de avocat?
1. daca copilul este major si sunteti casatoriti de 12 ani,
instanta paote dispune desfacerea casatoriei prin
acordul aprtilor.
2.da, sotia poate pastra numele, numai daca sotul este de acord.
3. divortul prin acord se pronunta la primul termen, daca ambii
soti sunt prezenti si de acord cu divortul.
4.asta hotarati dvs, numai ca cererea trebuie redacatata de un avocat.
1. Cerere de divort semnata si depusa de ambii soti sau numai de unul, iar la primul termen de judecata, ambii soti sa se prezinte personal si sa solicite divortul prin acord, avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile unui asemenea divort: casatorie mai veche de un an si inexistenta unor copii minori rezultati din casatorie.
2. Da, cu acordul expres al acestuia.
3. Mai repede de primul termen de judecata nu se poate.
4. Nu, daca stiti cum sa redactati actiunea. Asistenta partilor de catre avocat la judecata nu este necesara. ;)
Din cate stiu faceti o cerere de desfacere a casatoriei, catre instanta, specificati ca ambii soti sunt de acord cu desfacerea casatoriei si mergeti impreuna la presedintele judecatoriei de care apartineti in fata caruia veti semna cererea si in timpul cel mai scurt, veti rezolva problema. Important estte ca si sotul sa fie de acord cu aceasta procedura. Daca nu, trebuie sa formulati dvs. cerere pe care o veti depune la Judecatorul de serviciu care va comunice termenul de judecata. Dureaza mai mult, dupa caz.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
elenisa
Pentru a depune cerere de divort in instanta, e nevoie de un motiv bine precizat, sau se poate invoca simplu- \\"Nepotrivire de caracter\\"? Daca divortul e de ... (vezi toată discuția)
Apararea in divort
eduard2006
Salut sunt casatorit de 3 ani avem impreuna un copil de 2 ani ea a intentat divort fara a avea motive temeinice in acest sens si-a angajat un avocat.eu nu imi ... (vezi toată discuția)