Sunt proprietarul unei case si teren de 500 m,in spatele curti mai este o casa al carui proprietar are servitute de trecere cu piciorul pe o alee de 1m si lungimea de 28 m pe proprietatea mea ,neplatind nimic ptr. trecere.Mentionez ca aceasta servitute sa acordat in urma cu 20 de ani deoarece nu avea o alta cale de acces.IN urma cu un an sa creat o strada a carei limita se afla in gardul vecinei.Acum noi am cerut radierea servituti deoarece sa creat o alta cale de acces la proprietatea vecinei.Acum vecini invoca motivul ca terenul lor este in panta si nu pot sa mearga pana la calea creata.Stiu ca orice proprietar trebuie sa treaca pe terenul lui.CE sanse avem de radiere a servitutii?
DA are alta cale de fapt o avea si innainte dar nu o folosea ,are direct din casa scari si poteca pana la strada care sa creat,doar ca terenul ei are o inclinatie de 30- 40 grade.SERVITUTEA este dreapta dar este prin fata usi casei noastre .SI odata ce are o alta cale de acces nu cred ca este corect sa sicaneze alt proprietar.
MULTUMESC!AVOCATEI ii este cam frica sa ceara radierea si nu stiu de ce,o ia cu schimbarea servitutii...noi iam spus sa ceara direct radierea.NU este normal?
Cale de acces
ContSters78644
sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)