avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptate in Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptate in Romania

Buna. Am sa intru direct in subiect .Sunt victima unui furt .Hoata este prinsa ,,judecata si condamnata la inchisoare cu suspendare iar .pentru recuperarea prejudiciului s-a instituit sechestru asiguratoriu asupra imobilului construit cu banii furati (fapt recunoscut in procesul penal), dar cand sa execut constat ca debitoarea divortase si facuse partaj cedand aproape tot sotului .care acum a facut contestatie la executare si nu stiu daca o sa castig .Ma poate ajuta cineva ?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 12:47, 27 Iunie 2010
Sigur ca te poate ajuta. Contacteaza un avocat.
degeaba a facut contestatie la executare, nu castiga...insa dvs. nu incercati sa mergeti singura in instanta ca aveti toate sansele sa pierdeti...:yes: Daca alegem sa ne tratam singuri, la ce mai sunt pe lumea asta medici...:rolleyes:
Multumesc mult pentru incurajari ,dar cum nu am stiut de acel partaj (facut foarte repede, de sot nu de ea si pe cale amiabila binenteles) nu am putut interveni in procesul de partaj si acum mi se pune in fata o hotarare judecatoreasca nedreapta, aproape imposibil de anulat. .NU POT SA CRED CA NU EXISTA O LEGE IN ACEASTA TARA CARE SA-I OBLIGE PE JUDECATORI SA CEARA DOVEZI CA ACELE BUNURI PARTAJATE SUNT SAU NU LIBERE DE SARCINI ,SECHESTRATE SAU IPOTECATE.
Avocatii consultati sunt destul de rezervati ca voi mai putea sa fac ceva .
Mai cunoaste cineva o speta asemanatoare ?Va rog mult sa-mi spuneti daca stiti.
V-am raspuns si la topicul deschis la sectiunea "Executare silita" : puteti urmari imobilul chiar aflat acum in patrimoniul fostului sot, prevalandu-va de prev.art.1746 si 1790 cod civil. Sunteti creditor ipotecar datorita sechestrului asiguratoriu si a inscriptiei ipotecare constituite asupra imobilului si puteti urmari imobilul in orice mana ar ajunge!
Formulati Intampinare la CE introdusa de contestator si invocati prev. indicate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista o cauza de suspendare? Irina S. Irina S. 2003: sechestrul asigurator intr-un dosar penal. Dupa dispunerea sechestrului in timpul dosarului penal, debitorul vinde de sub sechestru. 2003: HJ devine ... (vezi toată discuția)
Prescrisa sau nu? ContSters40598 ContSters40598 Intro executare silita s-a constatat perimarea dosaruuli de executare cu consecinta desfiintarii executarii silite. Intre timp s-a implinit si termenul de ... (vezi toată discuția)
Este posibila executarea silita? munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua! ma confrunt cu o speta pe cat de simpla pe atat de neinteles pt firmele de recuperari credite. sot, sotie, divorteaza si fac tranzatie pe partaj. ... (vezi toată discuția)