Asupra unui salariat se emit in ordine, urmatoarele decizii (dupa Codul Muncii):
1.O decizie de demitere din functie (sef sectie) pe motive penibile, decizie anulata de instanta de judecata (tribunal), salariatul fiind mutat pe un post "infiintat" special pentru el;
2.O decizie de sanctionare disciplinara, cu 10% pe o luna, decizie desfiintata de instanta;
3.O decizie de incetare a CIM (concediere), prin desfiintarea postului care tocmai a fost infiintat pentru a fi mutat salariatul respectiv. 99%, decizia va fi anulata de instanta.
INTREBARE: Pentru ca, emitentul acestor 3 decizii este una si aceeasi persoana (Director General, dar si important lider politic local, care a decis sa scoata din unitate toate persoanele care nu au acceasi culoare politica cu dumnealui), cele trei decizii pot constitui obiectul unei plangeri penale pentru ABUZ IN SERVICIU CONTRA INTERESELOR PERSOANEI ?
Art. 247CP. - Abuzul în serviciu prin îngradirea unor drepturi
Îngrãdirea, de cãtre un functionar public, a folosintei sau a exercitiului drepturilor unei persoane ori crearea pentru aceasta a unei situatii de inferioritate pe temei de rasã, nationalitate, etnie, limbã, religie, gen, orientare sexualã, opinie, apartenentã politicã, convingeri, avere, origine socialã, vârstã, dizabilitate, boalã cronicã necontagioasã sau infectie HIV/SIDA, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Concedierea pe motive politice poate fi incadrata in aceasta infractiune.
Plangere penala
adrianef
Am castigat in contencios administrativ anularea unui act de revocare din functie publica. Avand in vedere ca actul respectiv, anulat de instanta, a fost emis ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu
1criss
Anul trecut am fost mutat fara acordul meu dintr-un complex in altul care se afla cadrul unei institutii bugetare.Am dat in judecata institutia respectiva si ... (vezi toată discuția)