avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actele aditionale pentru formare profesionala se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actele aditionale pentru formare profesionala se inregistreaza sau nu la ITM?

Am mers azi la itm sa inregistrez actele aditionale privind formarea profesioanla( curs intern in cadrul firmei pentru limba straina). La itm nu au vrut sa inregistreze actele aditionale pentru ca ei considera ca formarea profesionala nu reprezinta o modificare adusa CIM. Mi-au spus ca se considera ca anexa la CIM si se pastreaza la dosarul de personal fara sa fie inregistrate la ei.....E corect? Ce valoare mai au aceste anexe pentru formare profesionala daca nu sunt inregistrate la ITM? ati mai intalnit aceasta situatie? Cum ati procedat?
Cel mai recent răspuns: michou , utilizator 14:21, 3 Septembrie 2007
la noi de regula se inreg doar acelea care au si o clauza de fidelitate pentru un anumit timp dupa finalizarea cursului.....restul nu.
Nu exista o practica comuna, dar pentru a fi sigur, cel mai bine este sa le inregistrezi, mai ales daca te astepti ca unii dintre angajati sa creeze probleme in timp.
Atata vreme cat pe angajat nu il obliga nimic acest act, nu este necesara inregistrarea lui la ITM.
la itm se inregistreaza doar actele care prevad incheierea, executarea, suspendarea sau modificarea contractului individual de munca. Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
... iar executarea contractului individual de muncă se referă la îndeplinirea prestaţiilor părţilor în concordanţă cu drepturile şi obligaţiile lor (v. articolele 37-40 din Codul muncii, capitolul intitulat sugestiv "Executarea contractului individual de muncă").

... iar unul din drepturile salariatului este cel de acces la formarea profesională (v. articolul 39, alineatul (1), litera g)), corelativ cu obligaţia angajatorului de a asigura participarea periodică a salariaţilor la programe de formare profesională (v. articolul 190), încheind acte adiţionale la contractele individuale de muncă (v. articolul 193, alineatul (2)).

...deci, şi aceste acte trebuie depuse la ITM, conform Legii 130/1999. ;)


(v. şi www.avocatnet.ro/content/for... >

Alte discuții în legătură

Inregistrare itm ginnyy ginnyy inteleg ca ITM -ul refuza inregistrarea actelor aditionale la CIM avand ca obiect formarea profesionala a salariatului si avertismentele scrise. care este ... (vezi toată discuția)
Obligatia de inregistrare la itm a actelor aditionale privind formarea profesionala klewos klewos Am găsit pe forum discuţii în care se afirma fie că ITM Bucureşti nu înregistrează actele adiţionale pentru formarea profesională pe motiv că acestea ... (vezi toată discuția)
Formare profesioanala Vioreld Vioreld stie careva daca actele aditionale de formare profesionala (cand angajatorul suporta cheltuielile si in caz de demisie a salariatului acesta sa dea banii ... (vezi toată discuția)