avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare ITM

inteleg ca ITM -ul refuza inregistrarea actelor aditionale la CIM avand ca obiect formarea profesionala a salariatului si avertismentele scrise.
care este sanctiunea neinregistrarii acestor documente?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 3 Noiembrie 2008
Care sunt motivele refuzului?:confused:
1. Avertismentele scrise nu se inregistreaza la ITM.
2. Nu vad de ce nu ar inregistra la ITM un act aditional la CIM, fie el si pentru pregatire profesionala. Doar daca nu este conceput legal.
opinia mea este ca ambele trebuie inregistrate in temeiul legii 130/1999, art. 2 (2) Angajatorii sunt obligaţi să depună la inspectoratele teritoriale de muncă la care se păstrează şi se completează carnetele de muncă ale salariaţilor:
a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora
Avertismentul scris nu este o modificare adusa CIM.
ginnyy a scris:

inteleg ca ITM -ul refuza inregistrarea actelor aditionale la CIM avand ca obiect formarea profesionala a salariatului si avertismentele scrise.
care este sanctiunea neinregistrarii acestor documente?

Actele aditionale pentru formare profesionala nu modifica CIM si din acest motiv ele nu sunt inregistate la ITM. Daca prin acelasi act aditional se modifica un element din cele pe care codul muncii le considera ca fiind element ale CIM modificate acesta se inregistreaza.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.

Avertismentele scrise sunt sanctiuni care nu se inregistreaza la ITM, se poate da fara cercetare disciplinara prealabila.

Alte discuții în legătură

Actele aditionale pentru formare profesionala se inregistreaza sau nu la itm? michou michou Am mers azi la itm sa inregistrez actele aditionale privind formarea profesioanla( curs intern in cadrul firmei pentru limba straina). La itm nu au vrut sa ... (vezi toată discuția)
Formare profesioanala Vioreld Vioreld stie careva daca actele aditionale de formare profesionala (cand angajatorul suporta cheltuielile si in caz de demisie a salariatului acesta sa dea banii ... (vezi toată discuția)
Obligatia de inregistrare la itm a actelor aditionale privind formarea profesionala klewos klewos Am găsit pe forum discuţii în care se afirma fie că ITM Bucureşti nu înregistrează actele adiţionale pentru formarea profesională pe motiv că acestea ... (vezi toată discuția)